A
A
A

Personenalarmering

U wilt natuurlijk graag zo lang mogelijk in uw vertrouwde omgeving blijven wonen. NNCZ alarmering ondersteunt u hier graag bij met personenalarmering. NNCZ alarmering is geschikt voor iedereen die thuis weleens een onveilige situatie meemaakt. Bijvoorbeeld ouderen die een risico lopen om te vallen of mensen die zich soms onveilig voelen.

Contact

Beschikbaarheid personenalarmering NNCZ

 • Hoogeveen en omgeving
 • Hollandscheveld en omgeving
 • Haren en omgeving
 • Grijpskerk en omgeving
 • Noordbroek en omgeving
 • Vledder en omgeving
 • Groningen

Hoe werkt personenalarmering?

U krijgt een kleine zender met een drukknop die u om uw hals of pols kunt dragen. Met één druk op de knop maakt u contact met een alarmkastje, dat in uw woning wordt geplaatst. Via dit alarmkastje komt vervolgens een verbinding tot stand met de centrale van Zorgcentrale Noord.

Zorgcentrale 24/7 bereikbaar

De centralist van Zorgcentrale Noord, of één van de andere organisaties die personenalarmering levert, kan in het systeem zien wie u bent, waar u woont en wie ze moet inschakelen om u te helpen. Het is dus niet noodzakelijk dat u tijdens de noodoproep de centralist kunt verstaan of kunt antwoorden. Deze centrale is altijd bereikbaar, 7 dagen per week en 24 uur per dag. U kunt dus op elk moment om hulp vragen. De centrale wordt bemand door verpleegkundigen die met kennis van zaken reageren op uw melding.

Sleutelhouders

Wanneer u een noodoproep maakt, zal de centralist uw sleutelhouder (mantelzorger of professionele opvolger) bellen.
Er zijn drie keuze mogelijkheden: u kunt kiezen voor: 1) uw eigen mantelzorgers; 2) voor professionele opvolger (thuiszorg) of 3) voor een combinatie van beide. U dient er wel voor te zorgen dat deze sleutelhouders in het bezit zijn van uw gegevens en toegang hebben tot uw woning.

Kosten personenalarmering

Abonnement personenalarmering Thuis: € 21,50 per maand
Als u een vaste telefoon- of internetaansluiting hebt.
+ Eenmalige kosten voor standaardinstallatie (binnen 10 werkdagen): € 79,00

Abonnement personenalarmering Thuis Plus: € 26,50 per maand
Als u geen vaste telefoon- of internetaansluiting hebt maakt het apparaat via een aparte SIM-kaart in het apparaat verbinding met de zorgcentrale.
+ Eenmalige kosten voor standaardinstallatie (binnen 10 werkdagen): € 79,00

Extra opties

 • Professionele alarmopvolging € 6,50 per maandag
 • Extra alarmknop/zender voor personenalarmering Thuis/Thuis Plus: € 7,50
  Wanneer u een tweede alarmknop/zender wilt, bijvoorbeeld voor uw partner.
 • Spoedinstallatie € 130,00 (binnen 2 werkdagen in plaats van standaardinstallatie)

Zorgaanbod

De NNCZ biedt u alles op het gebied van zorg en ondersteuning. Van gezamenlijke activiteiten en handige diensten tot specialistische zorg en behandeling. Met de juiste ondersteuning willen wij u helpen op uw vertrouwde plek oud te worden. Maar lukt thuis wonen niet meer, dan bent u van harte welkom in ons woonzorgcentrum.

"Door zorg en ondersteuning kan ik langer thuis blijven wonen"

Met behulp van naasten, én zorg en ondersteuning van de NNCZ is het mogelijk om in de vertrouwde omgeving te blijven wonen.

"Ik krijg de specialistische zorg die ik nodig heb en kan in het dorp blijven wonen"

De woonzorgcentra bieden 24-uurs zorg en zijn ontmoetingsplekken voor dorps- en wijkbewoners.

"Ik ga het huis weer uit en ontmoet mensen. Het brengt structuur in mijn leven."

Met de dagontmoeting wil de NNCZ dorp- en wijkbewoners een zinvolle dag bieden, door ze van waarde te laten zijn en deel te laten nemen aan de maatschappij.

Contactformulier

Wilt u meer informatie of heeft u nog vragen naar aanleiding van het lezen van de tekst? Vul dan het contactformulier in. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
Contactformulier