A
A
A

Gepubliceerd op 3 mei,2024

Zorgzaam samenleven

Zorgzaam samenleven

Gepubliceerd op 3 mei,2024

Hoe komen we tot een samenleving waarin mensen hun leven als betekenisvol ervaren, ook als zij zorg of ondersteuning nodig hebben? Bijvoorbeeld door in hun buurten en dorpen zelf te kunnen beslissen hoe zij willen (samen)leven, werken, wonen, leren, spelen en zorgen? En waarbij organisaties, instanties en overheden helpend zijn – en niet bepalend? Het LOC Cliëntenraden maakte een film over Hollandscheveld en Vledder, waar al meer dan 10 jaar actieve inwoners werken aan een samenleving waarin iedereen bijdraagt en waar zorg onderdeel is van het normale leven. En hoe zij daarin nauw optrekken met de NNCZ. Zo is met domein overstijgende samenwerking naar de inwoners toe al een flinke stap gezet naar ontschotting van de zorg.

Een korte impressie van de film:

Bekijk de hele film (8 minuten) hier:

Wilt u dit artikel delen?

Zorgaanbod

De NNCZ biedt u alles op het gebied van zorg en ondersteuning. Van gezamenlijke activiteiten en handige diensten tot specialistische zorg en behandeling. Met de juiste ondersteuning willen wij u helpen op uw vertrouwde plek oud te worden. Maar lukt thuis wonen niet meer, dan bent u van harte welkom in ons woonzorgcentrum.

Magazine NNCZ dichtbij

Wilt u het magazine NNCZ Dichtbij per mail ontvangen? Schrijf u dan hieronder in. Zodra er een nieuwe uitgave van het magazine verschijnt ontvangt u deze per mail.

Magazine NNCZ Dichtbij