A
A
A

Onafhankelijke cliëntondersteuning

Iedere cliënt met een ondersteuningsvraag heeft recht op onafhankelijke cliëntondersteuning vanuit de Wmo (gemeente). Cliënten met een indicatie voor langdurige zorg (Wlz indicatie) kunnen gebruik maken van onafhankelijke cliëntondersteuning vanuit de Wlz. De cliëntondersteuners geven informatie en advies, helpen bij het kiezen van een passende zorgaanbieder, ondersteunen bij het aanvragen of regelen en het bieden van ondersteuning of bemiddeling.

De cliëntondersteuning is er voor de cliënt, u kunt hier gebruik van maken. De dienstverlening is onafhankelijk, regionaal en gratis.

Voor onafhankelijke cliëntondersteuning vanuit de Wmo (gemeente) kunt u contact zoeken met uw eigen gemeente. Iedere gemeente voorziet in een eigen vorm van onafhankelijke cliëntondersteuning. Beschikt u over een Wlz indicatie (indicatie voor langdurige zorg), dan kunt u voor onafhankelijke cliëntondersteuning in de provincies Groningen en Drenthe meer informatie vinden op:

Contactformulier

Wilt u meer informatie of heeft u nog vragen naar aanleiding van het lezen van de tekst? Vul dan het contactformulier in. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
Contactformulier

Zorgaanbod

De NNCZ biedt u alles op het gebied van zorg en ondersteuning. Van gezamenlijke activiteiten en handige diensten tot specialistische zorg en behandeling. Met de juiste ondersteuning willen wij u helpen op uw vertrouwde plek oud te worden. Maar lukt thuis wonen niet meer, dan bent u van harte welkom in ons woonzorgcentrum.

Dorpen en wijken

We zijn er voor inwoners van wijken en dorpen die aangeven ondersteuning nodig te hebben. Daarvoor leveren we diensten op het gebied van wonen, welzijn en zorg.

Grijpskerk e.o.

Burgerinitiatief en professionele zorg in Grijpskerk en omgeving.

Bekijk Grijpskerk e.o.

Haren e.o.

Zo lang mogelijk wonen en participeren in Haren en omgeving.

Bekijk Haren e.o.

Hollandscheveld e.o.

Wonen met zorg en ondersteuning in Hollandscheveld en omgeving.

Bekijk Hollandscheveld e.o.

Hoogeveen e.o.

Buurtgerichte zorg en ondersteuning in Hoogeveen en omgeving.

Bekijk Hoogeveen e.o.

Noordbroek e.o.

Professionele zorg en noaberschap in Noordbroek en omgeving

Bekijk Noordbroek e.o.

Vledder e.o.

Levensloopbestendig wonen in Vledder en omgeving.

Bekijk Vledder e.o.
"Door zorg en ondersteuning kan ik langer thuis blijven wonen"

Met behulp van naasten, én zorg en ondersteuning van de NNCZ is het mogelijk om in de vertrouwde omgeving te blijven wonen.

"Ik krijg de specialistische zorg die ik nodig heb en kan in het dorp blijven wonen"

De woonzorgcentra bieden 24-uurs zorg en zijn ontmoetingsplekken voor dorps- en wijkbewoners.

"Ik ga het huis weer uit en ontmoet mensen. Het brengt structuur in mijn leven."

Met de dagontmoeting wil de NNCZ dorp- en wijkbewoners een zinvolle dag bieden, door ze van waarde te laten zijn en deel te laten nemen aan de maatschappij.