A
A
A

Gepubliceerd op 4 september,2023

Zorgmedewerkers klaar voor Landelijke Actiedag Ouderenzorg

Zorgmedewerkers klaar voor Landelijke Actiedag Ouderenzorg

Gepubliceerd op 4 september,2023

Geef de ouderenzorg zuurstof en zorg dat de financiële kortingen op de budgetten van tafel gaan. Met die oproep reizen ongeveer duizend zorgmedewerkers, vrijwilligers en mantelzorgers dinsdag 5 september aanstaande naar Den Haag. De laatste voorbereidingen worden getroffen om de Landelijke Actiedag Ouderenzorg tot een succes te maken.

“Met dank aan vele vrijwilligers, familieleden en mantelzorgers zijn we in staat om in grote getalen naar Den Haag te komen”, aldus Roeli Mossel van de Noord Nederlandse Coöperatie van Zorgorganisaties. “Met hun steun kunnen we opkomen voor de belangen van onze ouderen en de medewerkers die voor hen zorgen. Namens alle ouderen zullen we de boodschap overbrengen dat er echt iets moet gebeuren om kaalslag in de sector te voorkomen”.

Vervolg

De actiedag is een vervolg op het bezoek aan de Tweede Kamer voor de zomer. Toen kwamen er ongeveer 100 zorgmedewerkers naar Den Haag. Roeli Mossel: “Op 5 september reizen we met ongeveer 1.000 medewerkers, mantelzorgers, naasten, vrijwilligers en andere sympathisanten naar de Hofstad. Bovendien werken wij die dag  met een rooster zoals dat er wellicht uit zal gaan zien als de bezuinigingen niet van tafel gaan: met minder medewerkers en met ondersteuning van naasten en buurtgenoten. We zijn heel blij verrast met de vele aanmeldingen van familieleden en buurtgenoten die zich hebben gemeld om ons te komen steunen op 5 september in de woonzorgcentra.”

Petitie

De online petitie is inmiddels ondertekend door meer dan 30 duizend medewerkers, ouderen, vrijwilligers en andere belangstellenden die zich zorgen maken over de toekomst van de ouderenzorg. Door te ondertekenen roepen zij de Tweede Kamer op de desastreuze financiële kortingen van tafel te krijgen. De definitieve eindstand zal tijdens de manifestatie worden overhandigd aan minister Helder van Langdurige Zorg. De petitie tekenen kan nog steeds op https://kortnietopouderenzorg.petities.nl/

Pers is welkom

Zorgmedewerkers uit het noorden reizen in de ochtend met bussen naar Den Haag. De manifestatie zelf vindt plaats op het schelpenpad tegenover het Centraal Station in Den Haag (Laan van Reagan en Gorbatsjov). Journalisten zijn welkom. Zowel tijdens de busreis als bij de manifestatie in Den Haag.

Programma

10.00 – 11.00 Aankomst Den Haag (locatie: schelpenpad tegenover Centraal Station)

11.00 – 12.00 Diverse sprekers politieke partijen en zorgorganisaties

  1. NNCZ Roeli Mossel
  2. BBB Caroline van der Plas
    PVV Fleur Agema
    PvdA/GL Mohammed Mohandis
    SP Jimmy Dijk
  1. LOC Mariëlle Cuijpers

12.00 – 12.30 Overhandiging petitie aan minister Helder

12.30 – 13.00 Foto en mediamoment

13.00                  Einde programma

 

Wilt u dit artikel delen?

Zorgaanbod

De NNCZ biedt u alles op het gebied van zorg en ondersteuning. Van gezamenlijke activiteiten en handige diensten tot specialistische zorg en behandeling. Met de juiste ondersteuning willen wij u helpen op uw vertrouwde plek oud te worden. Maar lukt thuis wonen niet meer, dan bent u van harte welkom in ons woonzorgcentrum.

Magazine NNCZ dichtbij

Wilt u het magazine NNCZ Dichtbij per mail ontvangen? Schrijf u dan hieronder in. Zodra er een nieuwe uitgave van het magazine verschijnt ontvangt u deze per mail.

Magazine NNCZ Dichtbij