A
A
A

Gepubliceerd op 29 november,2016

Steuntje in de rug voor kwetsbare wijkbewoners Wolfsbos en Krakeel door bundelen krachten Jannes van der Sleedenhuis en Alfa-college

Steuntje in de rug voor kwetsbare wijkbewoners Wolfsbos en Krakeel door bundelen krachten Jannes van der Sleedenhuis en Alfa-college

Gepubliceerd op 29 november,2016

Hoogeveen – Het Jannes van der Sleedenhuis, Wolfsbos en Krakeel start eind november in samenwerking met het Alfa-college het wijkleren. In lijn met de wijkgerichte benadering van het Jannes van der Sleedenhuis, onderdeel van de NNCZ, gaan nu ook de studenten van het Alfa-college de wijk in.

In november startten studenten van de opleiding Dienstverlening met wijkleren. Een initiatief waarbij het mes aan twee kanten snijdt; het bieden van een steuntje in de rug voor wijkbewoners, waardoor zij langer zelfstandig kunnen leven, en een plek waar jongeren en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een praktijkgerichte opleiding volgen.

Het wijkleren krijgt een plek in de wijk Wolfsbos in Hoogeveen. Roeli Mossel, Bestuurder NNCZ vertelt: “De hulp die wijkleren biedt, zorgt ervoor dat mensen de mogelijkheid hebben om langer zelfstandig thuis te blijven wonen en dringt de eenzaamheid van mensen in de wijk terug. Werkzoekenden en mbo-studenten zetten zich in voor kwetsbare wijkbewoners, waaronder vooral kwetsbare ouderen. Dat zoen ze onder meer oor het vervullen van informele hulp- en ondersteuningsvragen die in de huidige regelgeving niet geïndiceerd en bekostigd worden. Voor de studenten van de 2 jarige MBO-opleiding Dienstverlening- levert het wijkleren een stageplaats op en de mogelijkheid hun opleiding af te ronden en met een diploma in de hand verder te gaan.”

Het Alfa-college is in Hoogeveen in september met de opleiding Dienstverlening gestart. Het eerste leerjaar  is een basisjaar en in leerjaar twee kan men zich specialiseren in helpende zorg en welzijn, medewerker sport en recreatie of  medewerker facilitaire dienstverlening. Door ervaring op te doen in de praktijk is een student dienstverlening breed inzetbaar.

Met veel plezier en vol vertrouwen zetten het Jannes van der Sleedenhuis en het Alfa-college de samenwerking voort. Voor het Jannes van der Sleedenhuis is iedereen van waarde, zeker ook studenten, en door ons aan elkaar te verbinden en samen op te trekken proberen wij aan de maatschappelijke (zorg)vraag te voldoen. Het wijkleren gaat eind november van start en begin 2017 start de tweede groep.

Wilt u dit artikel delen?

Zorgaanbod

De NNCZ biedt u alles op het gebied van zorg en ondersteuning. Van gezamenlijke activiteiten en handige diensten tot specialistische zorg en behandeling. Met de juiste ondersteuning willen wij u helpen op uw vertrouwde plek oud te worden. Maar lukt thuis wonen niet meer, dan bent u van harte welkom in ons woonzorgcentrum.

Magazine NNCZ dichtbij

Wilt u het magazine NNCZ Dichtbij per mail ontvangen? Schrijf u dan hieronder in. Zodra er een nieuwe uitgave van het magazine verschijnt ontvangt u deze per mail.

Magazine NNCZ Dichtbij