A
A
A

Woonzorgcentrum De Nieuwe Wierde

Als zelfstandig thuiswonen niet meer gaat, dan kunt u wonen in De Nieuwe Wierde in Grijpskerk. De Nieuwe Wierde heeft 58 appartementen waarvan twee echtparenkamers.

Uw appartement kunt u naar eigen smaak en stijl inrichten. Onze medewerkers kunnen u 24 uur per dag zorg, ondersteuning en behandeling bieden.

Contact

Contactgegevens De Nieuwe Wierde

Burmanniastraat 1

9843 EJ Grijpskerk

Tel: 0594 212 531

Bent u benieuwd hoe De Nieuwe Wierde er van binnen uitzien? U kunt in al onze vestigingen rondkijken via een virtuele rondleiding. Als u op de foto hieronder klikt, opent de tour door De Nieuwe Wierde vanzelf. De begane grond heeft inmiddels een grondige verbouwing ondergaan. Benieuwd naar het resultaat? Kom gerust een keer langs.

Samenwerking met de dorpsraad

Door de verbinding en de samenwerking van het multifunctioneel centrum, de Dorpsraad Grijpskerk en de NNCZ is het mogelijk om langer in uw eigen vertrouwde omgeving te blijven wonen en dat een voorziening als De Nieuwe Wierde kan blijven bestaan. De Nieuwe Wierde is een ontmoetingsplek voor inwoners van Grijpskerk en omgeving. Iedereen kan gebruik maken van de voorzieningen die De Nieuwe Wierde biedt zoals het restaurant, de bibliotheek en de zalen. Ook het verbinden van informele zorg (geleverd door mantelzorgers, vrijwilligers en dorpsgenoten) en professionele zorg kan door deze intense samenwerking goed worden vormgegeven, waardoor we samen tot meer in staat zijn dan ieder voor zich. 

Samen kijken naar uw wensen

Samen met u en uw naasten wordt gekeken naar wat uw wensen zijn, wat noodzakelijk is en hoe wij dat u het beste kunnen aanbieden. Ook gezamenlijk verblijf met partner is mogelijk. Voor naasten en andere betrokkenen is er de mogelijkheid om te blijven logeren, inclusief maaltijdvoorziening.

Een deel van de bewoners woont vanwege hun aandoening in kleine woonleefgroepen, waarmee privacy van het eigen appartement gecombineerd wordt met de structuur, opvang, veiligheid en de dagelijkse activiteiten binnen de woonleefgroep. De overige bewoners hebben een eigen appartement en maken indien gewenst gebruik van de algemene ruimtes in het MFC voor ontmoeting, samen eten en activiteiten. Een deel van het gebouw is bedoeld voor mensen die tijdelijk ondersteuning nodig hebben en daarna weer naar huis gaan.

Faciliteiten De Nieuwe Wierde

De Nieuwe Wierde is een ontmoetingsplek. Alle algemene voorzieningen in het gebouw staan ook ter beschikking voor inwoners van Grijpskerk. U kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan het restaurant, het activiteitenaanbod en de bibliotheek. Ontmoeting, verbinding, ondersteuning; zo willen wij u helpen zelfstandigheid zoveel en zo lang mogelijk te behouden en te leven zoals u dat wenst. 

Beschikbare woningen De Nieuwe Wierde

 

De Nieuwe Wierde Aantal wachtenden
Zorg met verblijf
Psychogeriatrie 1
Somatiek 1

Laatst bijgewerkt: maart 2024

Meer informatie over De Nieuwe Wierde?

Neem dan contact op met medewerkers van ons klantadviescentrum.

Algemeen
Tel. 0528 200 200
info@nncz.nl

Klantadviescentrum
Tel. 0528 200 205
klantadvies@nncz.nl

Zorgaanbod

De NNCZ biedt u alles op het gebied van zorg en ondersteuning. Van gezamenlijke activiteiten en handige diensten tot specialistische zorg en behandeling. Met de juiste ondersteuning willen wij u helpen op uw vertrouwde plek oud te worden. Maar lukt thuis wonen niet meer, dan bent u van harte welkom in ons woonzorgcentrum.

"Door zorg en ondersteuning kan ik langer thuis blijven wonen"

Met behulp van naasten, én zorg en ondersteuning van de NNCZ is het mogelijk om in de vertrouwde omgeving te blijven wonen.

"Ik krijg de specialistische zorg die ik nodig heb en kan in het dorp blijven wonen"

De woonzorgcentra bieden 24-uurs zorg en zijn ontmoetingsplekken voor dorps- en wijkbewoners.

"Ik ga het huis weer uit en ontmoet mensen. Het brengt structuur in mijn leven."

Met de dagontmoeting wil de NNCZ dorp- en wijkbewoners een zinvolle dag bieden, door ze van waarde te laten zijn en deel te laten nemen aan de maatschappij.

Contactformulier

Wilt u meer informatie of heeft u nog vragen naar aanleiding van het lezen van de tekst? Vul dan het contactformulier in. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
Contactformulier