Samen van waarde

Vrijwilliger Lubbert Vaartjes verrast met koninklijke onderscheiding

Dinsdagavond werd vrijwilliger Lubbert Vaartjes tijdens een vrijwilligersavond in MFC De Magneet tot zijn verrassing onderscheiden als lid in de orde van Oranje Nassau. Burgemeester Karel Loohuis was deze avond al aanwezig, want hij nam tijdens de feestelijke bijeenkomst namelijk het eerste exemplaar in ontvangst van een memoryspel van de vorig jaar opgeheven wijkvereniging Krakeel. Nadat de burgemeester zijn bewondering uitsprak voor het spel, dat huis-aan-huis in de wijk verspreid gaat worden, reikte hij het lintje uit aan Lubbert Vaartjes.

Naast vele andere vrijwilligersactiviteiten, zet Lubbert Vaartjes zich al jaren in bij de NNCZ onder andere als lid van de cliëntenraad. Hij was al betrokken bij de voorbereiding van de realisatie van het Jannes van der Sleedenhuis Krakeel en met name bij de verbinding van de inwoners van het woonzorgcentrum met de overige inwoners van de wijk. Ook zocht hij in dezelfde periode samen met de NNCZ naar exploitatiemogelijkheden van het Multi Functioneel Centrum in de wijk Krakeel en tot op heden is hij nog steeds actief betrokken bij het MFC en de verbinding met het Jannes van der Sleedenhuis Krakeel.

Van harte gefeliciteerd Lubbert!

Hoogeveensche Courant: “Duizendpoot Lubbert Vaartjes uit Hoogeveen verrast met koninklijke onderscheiding, zijn inzet voor Krakeel is indrukwekkend.”