Samen van waarde

Voortgang maatregelen door besmettingen in Woonzorgcentrum Beatrix

De afgelopen dagen zijn alle bewoners en medewerkers van Woonzorgcentrum Beatrix in Hollandscheveld getest. Alle uitslagen zijn inmiddels bekend, er zijn zowel bewoners als medewerkers positief getest. Op basis van deze uitslagen blijven de bewoners van het Woonzorgcentrum Beatrix tot nader order in quarantaine. 

We staan in nauw contact met de GGD. Naar verwachting zullen alle bewoners die nu negatief getest zijn, aankomende zaterdag opnieuw getest worden. Indien eerder klachten ontstaan wordt er uiteraard eerder getest. De bewoners en de medewerkerkers die besmet zijn maken het momenteel redelijk, velen ervaren op dit moment geen enkele klacht. 

Bezoek aan het woonzorgcentrum is tot nader order niet mogelijk, met uitzondering van de specifieke situaties waarbij bezoek zeer wenselijk is en waarbij dit is afgestemd met de zorgverleners. 

Voor zowel bewoners als hun naasten is de situatie uiteraard zeer vervelend, evenals voor onze medewerkers. Daar waar mogelijk stimuleren we contact tussen bewoner en naasten via telefoon of video (denk aan Skype of Facetime).     

In Woonzorgcentrum de Zonnehof in Haren zijn de quarantainemaatregelen vanaf morgen voor alle verdieping opgeheven. De tweede verdieping is tot en met vandaag in quarantaine, de maatregelen voor de begane grond en eerste verdieping waren eerder al opgeheven.  

Zijn er vragen of onduidelijkheden, dan kunt u of uw naaste contact met ons opnemen via het emailadres hip@nncz.nl. of het tel.nr.: 0800-7076 (maandag t/m vrijdag tussen 08.00u –17.00u). Ons reguliere nummer (0528-200200) blijft uiteraard 7x24u beschikbaar voor alle vragen.