Samen van waarde

Verlenging maatregelen Coronavirus

Het kabinet heeft deze week besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland verlengd worden tot en met dinsdag 28 april. In navolging van dit besluit verlengt ook de NNCZ alle genomen maatregelen rond het Coronavirus tot en met 28 april. Onze woonzorgcentra blijven gesloten voor bezoek, activiteiten zijn afgelast en alle hygiëne maatregelen blijven van kracht. 

Een mooie ontwikkeling binnen onze woonzorgcentra is de mogelijkheid tot beeldbellen. Middels tablets op de woongroepen wordt het de komende dagen voor cliënten mogelijk om met beeld te bellen naar dierbaren. We zijn ons ervan bewust dat persoonlijk contact met elkaar het mooiste is, maar met beeldbellen kunnen onze cliënten toch nog live contact hebben met naasten.  

Een uitzondering hierop vormen Woonzorgcentrum Gockingaheem in Noordbroek en Woonzorgcentrum De Nieuwe Wierde in Grijpskerk. In beide woonzorgcentra zijn we druk bezig de techniek voor beeldbellen in orde te maken. In navolging van onze andere woonzorgcentra zullen cliënten naar schatting ook daar eind volgende week gebruik kunnen maken van beeldbellen.  

Na een eerste besmetting afgelopen weekend heeft er nog geen verdere uitbreiding van besmetting plaats gevonden. 

We kunnen alle vormen van dienstverlening in de woonzorgcentra en in de thuissituatie (wijkverpleging en huishoudelijke hulp) nog steeds leveren. Met bezoekers van dagcentra is dagelijks contact. Zodra zij en\of mantelzorgers in de problemen komen bieden we alternatieve hulp aan. 

Voor onze professionals en vrijwilligers hebben we 7 dagen per week een bellijn beschikbaar, zodat er gesproken kan worden over belevenissen, vragen ongerustheden etc. 

Voor vragen aan de NNCZ betreffende het Corona virus en deze maatregel hebben we het volgende telefoonnummer beschikbaar; tel.nr.: 0800- 7076 (7 dagen per week tussen 08.00u – 20.00u). Ons reguliere nummer (0528- 200200) blijft uiteraard 7x24u beschikbaar voor alle andere vragen. Ook via e-mail zijn wij bereikbaar: hip@nncz.nl