Samen van waarde

NNCZ Dichtbij: Terug naar ‘het nieuwe normaal’

Vier keer in het jaar verschijnt ons magazine NNCZ Dichtbij. In dit nummer o.a.:

Nu het merendeel van de cliënten is gevaccineerd en een aantal regelingen is versoepeld, komen we langzaamaan in een volgende fase. Dit biedt weer perspectief voor de vrijwilligers die tijdelijk hun inzet hebben moeten stoppen.

Sinds mei vorig jaar is in Hollandscheveld gestart met de nieuwe vorm van Dagontmoeting in nauwe samenwerking met de dorpscoöperatie Hollandscheveld Verbindt. Het is erg succesvol gebleken en zodoende wordt de Dagontmoeting nu ook uitgebreid naar andere werkgebieden van de NNCZ, zoals in Noordbroek.

Tijdens de tweede coronalockdown in december 2020 startte de NNCZ het initiatief Horeca helpt Zorg. Een initiatief om horecazaken die opnieuw de deuren moesten sluiten te steunen door horecamedewerkers in te zetten in de zorg, waar ze door Covid-19 wel extra handen konden gebruiken. Leander en Jos, horecamedewerkers in Noordbroek, hebben besloten om in de zorg te blijven.

De hulpvraag die mensen aan ons als professionele organisatie stellen wordt steeds complexer. Omdat de NNCZ ook in omvang is gegroeid zijn we nu in staat om zelf vorm te geven aan meer specialistische vragen. Dit werd voorheen door collega-organisaties uitgevoerd. De NNCZ heeft daarom functionarissen aangesteld die naast hun reguliere werk specialistische rollen vervullen binnen de gehele organisatie om aan specifieke hulpvragen van mensen te kunnen voldoen.

Eind 2020 is door een extern bureau een cliënttevredenheidsonderzoek (CTO) uitgevoerd binnen onze woonzorgcentra. Er is een uitkomst op totaal NNCZ niveau, met daarbij ook een uitwerking per woonzorgcentrum. We zijn tevreden met het resultaat in deze bijzondere Covid-tijd. Ten opzichte van eerdere metingen is de cliënttevredenheid zelfs toegenomen!
 
​De mouwen werden vrijdag 28 en zaterdag 29 mei flink opgestroopt bij de NNCZ in het kader van de jaarlijkse vrijwilligersactie NLdoet. In verschillende wijken en dorpen gingen vrijwilligers, cliënten en medewerkers aan de slag.
 
​​​De Nieuwe Wierde in Grijpskerk is niet alleen de thuisbasis van dorpsbewoners met een zorgvraag, maar ook een plek voor alle bewoners uit Grijpskerk en omgeving om te eten, je hobby uit te oefenen, een boek te lenen, maar bovenal elkaar te ontmoeten.
 
Mevrouw Westra-Zoer woont al ruim 50 jaar in Grijpskerk. De van oorsprong Drentse woont mede dankzij de hulp van Thuiszorg Grijpskerk en omgeving zelfstandig in het dorp.
 
Bij binnenkomst valt de Stiltehoek meteen op: rechts naast de receptie bevindt zich een nisje dat direct de aandacht trekt door de prachtige schilderingen op de muur. Als je middenin de ruimte staat, overvalt je de stilte en waan je je opeens midden op de hei. 
 

Gastvrouw Simone Boreel-Bouwman op De Borgstee in Vled​der: “Vrijwilligerswerk kost tijd en energie, maar het is ontzettend leuk!”

U kunt het magazine automatisch per mail te ontvangen door aanmelding via deze link (onderaan de pagina).