A
A
A

Gepubliceerd op 23 september,2021

Versoepelingen coronamaatregelen per 25 september

Versoepelingen coronamaatregelen per 25 september

Gepubliceerd op 23 september,2021

Op zaterdag 25 september a.s. worden landelijk de coronamaatregelen versoepeld. Wij zullen de versoepelingen echter in een ander tempo doorvoeren. Er worden dermate grote versoepelingen doorgevoerd in de samenleving dat een golf aan besmettingen een reëel scenario is. We willen voorkomen dat deze besmettingen leiden tot verspreiding van het virus binnen onze woonzorgcentra, die bij sommige kwetsbare bewoners levensbedreigend kunnen zijn. Daarbij willen we ook voorkomen dat onze medewerkers ziek worden en dat daarmee onze zorgcapaciteit en zorgkwaliteit onder druk komt te staan.

Enkele maatregelen zullen we daarom tijdelijk verlengen. Zo kunnen we de effecten van de versoepelingen per 25 september afwachten alvorens de volgende stap te zetten. Eind oktober wordt dit beleid geëvalueerd om per 1 november eventuele aanpassingen te doen.

We zijn ons ervan bewust dat het mondneusmaskerbeleid een belasting vormt voor zowel bezoekers als medewerkers. Eveneens zijn wij ons bewust van het feit dat zorgorganisaties in andere delen van het land mogelijk een soepeler beleid zullen gaan voeren.

Dit betekent voor onze werkgebieden het volgende per 25 september a.s.:

Groepsgrootte buiten
De groepsgrootte buiten is niet meer aan een maximum gebonden, ook de 1,5 meter afstand komt te vervallen.

Restaurants
De restaurants in onze woonzorgcentra zijn weer open op de tijden zoals geldend per woonzorgcentrum, ook voor bezoekers die niet woonachtig zijn in het complex. Omdat hier nog wel de 1,5 meter afstand geldt, wordt het maximum aantal bezoekers bepaald door het aantal vierkante meters en dat kan per woonzorgcentrum verschillen.

Thuisbezoek
Bewoners mogen meerdere bezoekers tegelijk ontvangen in hun eigen appartement. De 1,5 meter afstand komt te vervallen. Wij vragen bezoekers wel een mondneusmasker te dragen.

De gemeenschappelijke huiskamer mag weer gebruikt worden voor zowel bewoners als bezoekers. Ook hier geldt dat bezoekers wel een mondneusmasker dragen.

Overige maatregelen en basisregels
Alle overige maatregelen en de basisregels blijven gelden voor iedereen:

  • handen wassen bij binnenkomst
  • houd 1,5 meter afstand in gemeenschappelijke ruimtes
  • bij klachten thuisblijven en testen
  • registratie bij de toegang van onze gebouwen

Blijf alert
Ondanks de versoepelingen willen wij iedereen vragen voorzichtig te blijven en de hygiënemaatregelen toe te passen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook als u gevaccineerd bent. 

Meer informatie en contact 
​Zijn er bijzonderheden of onduidelijkheden? Dan kunt u of uw naaste zich wenden tot onze medewerkers of de gebiedsleidinggevende.

Schema coronamaatregelen per 25 september 2021

Wilt u dit artikel delen?

Zorgaanbod

De NNCZ biedt u alles op het gebied van zorg en ondersteuning. Van gezamenlijke activiteiten en handige diensten tot specialistische zorg en behandeling. Met de juiste ondersteuning willen wij u helpen op uw vertrouwde plek oud te worden. Maar lukt thuis wonen niet meer, dan bent u van harte welkom in ons woonzorgcentrum.

Magazine NNCZ dichtbij

Wilt u het magazine NNCZ Dichtbij per mail ontvangen? Schrijf u dan hieronder in. Zodra er een nieuwe uitgave van het magazine verschijnt ontvangt u deze per mail.

Magazine NNCZ Dichtbij