A
A
A

Gepubliceerd op 20 mei,2020

Versoepeling corona-maatregelen, waaronder mogelijkheid tot bezoek

Versoepeling corona-maatregelen, waaronder mogelijkheid tot bezoek

Gepubliceerd op 20 mei,2020

Zoals eerder is vermeld, is vanaf maandag 11 mei in 26 aangewezen verpleeghuizen in Nederland getest met een versoepeling van de bezoekersregeling, waar onder strikte voorwaarden één vaste bezoeker per bewoner is toegestaan.  

Vanaf maandag 25 mei zal, in afstemming met de Directeur Publieke Gezondheid (GGD) van onze veiligheidsregio, het aantal verpleeghuizen dat gebruik mag maken van de versoepeling van de bezoekersregeling onder strikte voorwaarden uitbreiden. In het geval van de NNCZ geldt dit voor Woonzorgcentrum Beatrix in Hollandscheveld en Woonzorgcentrum de Zonnehof en de aanleunwoningen in Haren. De komende dagen worden cliënten en eerste contactpersonen hierover persoonlijk geïnformeerd. Dit bezoek vindt onder strikte voorwaarden plaats.  

We bereiden ons de komende dagen tevens voor om deze versoepeling in al onze woonzorgcentra en de op dat moment nog gesloten inleunwoningen mogelijk te maken per donderdag 28 mei aanstaande. Vanaf begin volgende week worden cliënten en eerste contactpersonen hier individueel over benaderd.  

De afgelopen week is een plan uitgewerkt hoe de nieuwe bezoekersregeling vormgegeven wordt binnen de NNCZ op basis van landelijke richtlijnen. De uitwerking hiervan is vastgesteld in samenspraak met onder andere onze arts, de cliëntenraad en de ondernemingsraad.  Er kan één vaste bezoeker bij een cliënt op bezoek komen, in eerste instantie een uur per week en vooraf gepland. Dit zullen we gedoseerd en gefaseerd de komende tijd uitbreiden. Bezoekers worden gecheckt en ontvangen instructie. Cliënten hebben uiteraard ook de keuze om vanwege veiligheidsoverwegingen niet te kiezen voor bezoek. 

De Babbelbus en het beeldbellen blijven een vorm van contact waar iedereen gebruik van kan blijven maken. 

Wilt u dit artikel delen?

Zorgaanbod

De NNCZ biedt u alles op het gebied van zorg en ondersteuning. Van gezamenlijke activiteiten en handige diensten tot specialistische zorg en behandeling. Met de juiste ondersteuning willen wij u helpen op uw vertrouwde plek oud te worden. Maar lukt thuis wonen niet meer, dan bent u van harte welkom in ons woonzorgcentrum.

Magazine NNCZ dichtbij

Wilt u het magazine NNCZ Dichtbij per mail ontvangen? Schrijf u dan hieronder in. Zodra er een nieuwe uitgave van het magazine verschijnt ontvangt u deze per mail.

Magazine NNCZ Dichtbij