A
A
A

Gepubliceerd op 5 juni,2023

Podcast Roeli Mossel: welke domeinoverstijgende oplossingen zijn er voor de toekomst?

Podcast Roeli Mossel: welke domeinoverstijgende oplossingen zijn er voor de toekomst?

Gepubliceerd op 5 juni,2023

Waardigheid en trots maakt een podcastserie “Zorg Nu Samen” over nieuw leiderschap in de zorg. Beluister nu de eerste aflevering in deze podcastserie met Roeli Mossel over domeinoverstijgend samenwerken.

Aflevering 1: ‘Sociale verbondenheid is er al,’ zegt bestuurder Roeli Mossel van NNCZ. ‘Je hoeft het alleen maar te vinden.’

Het project Hollandscheveld van onder andere de NNCZ is een succes. Het is een experiment voor domeinoverstijgende samenwerking met één loket voor de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), Wet langdurige zorg (Wlz) en de Zorgverzekeringswet (Zvw). De maatwerkers houden daar telefonische spreekuren. Samen met hulpvragers zoeken zij naar oplossingen, bij voorkeur met de inzet van zo’n 400 vrijwilligers uit het dorp.

De grote vraag is of zoiets vooral te bereiken is in een dorpsgemeenschap zoals Hollandscheveld. Is daar automatisch ook niet meer betrokkenheid? Maar volgens Roeli Mossel is er ook op andere plekken genoeg sociale verbondenheid te vinden. Haar advies? ‘Denk buiten de gebruikelijke structuren! Sluit als zorgorganisatie aan bij hoe mensen willen samenleven, zodat je samen een vangnet kan vormen voor kwetsbare mensen. Ga het gesprek aan. Heb vertrouwen in oplossingen die burgers zelf weten te vinden.’

Beluister hier de podcast: https://www.waardigheidentrots.nl/praktijk/podcast-zorg-nu-samen/

Wilt u dit artikel delen?

Zorgaanbod

De NNCZ biedt u alles op het gebied van zorg en ondersteuning. Van gezamenlijke activiteiten en handige diensten tot specialistische zorg en behandeling. Met de juiste ondersteuning willen wij u helpen op uw vertrouwde plek oud te worden. Maar lukt thuis wonen niet meer, dan bent u van harte welkom in ons woonzorgcentrum.

Magazine NNCZ dichtbij

Wilt u het magazine NNCZ Dichtbij per mail ontvangen? Schrijf u dan hieronder in. Zodra er een nieuwe uitgave van het magazine verschijnt ontvangt u deze per mail.

Magazine NNCZ Dichtbij