A
A
A

Gepubliceerd op 22 november,2022

NNCZ verdubbelt het aantal leerlingenplaatsen

NNCZ verdubbelt het aantal leerlingenplaatsen

Gepubliceerd op 22 november,2022

Net als vorig jaar, verdubbelt zorgorganisatie de NNCZ het aantal leerlingenplaatsen (BBL). Vanaf februari 2023 komen 60 leerlingenplaatsen beschikbaar in de wijken en dorpen in Groningen en Drenthe waar de NNCZ gevestigd is. Daarnaast faciliteert de NNCZ bij het vinden van (tijdelijke) huisvesting. De interne en externe werving voor de werk-leerplaatsen in de zorg op mbo-niveau 2 (helpende), niveau 3 (verzorgende) en niveau 4 (verpleegkundige) is inmiddels gestart.

Naast de werving van 30 leerlingen voor de vervanging van vacatureruimte, werft de NNCZ nog eens 30 leerlingen. Alle 60 leerlingen kunnen in het voorjaar van 2023 starten. Roeli Mossel, bestuurder NNCZ: ‘Door de toename van de zorgvraag zijn de 76 leerlingen die dit jaar gestart zijn met de opleiding inmiddels onderdeel geworden van de reguliere formatie. Hierdoor hebben we besloten de eerdere succesvolle verdubbeling van vacatures voor leerlingen die werken en leren combineren, te herhalen’.

Voor de huisvesting van de leerlingen is een ‘zorgprofessionalshuis’ in het zuiden van de stad Groningen en worden de mogelijkheden voor huisvesting in Hoogeveen onderzocht. De NNCZ investeert in leerlingenplaatsen en huisvesting om ook in de toekomst professionals beschikbaar te hebben, om de groeiende vraag van ouderen op te kunnen vangen.  

De Noord Nederlandse Coöperatie van Zorgorganisaties (NNCZ) is een professionele zorgorganisatie in Hoogeveen, Hollandscheveld, Vledder, Haren, Grijpskerk en Noordbroek en omgeving. Daarnaast levert zij de zorg bij het bewonersinitiatief Schots en Scheef in de stad Groningen.

Wilt u dit artikel delen?

Zorgaanbod

De NNCZ biedt u alles op het gebied van zorg en ondersteuning. Van gezamenlijke activiteiten en handige diensten tot specialistische zorg en behandeling. Met de juiste ondersteuning willen wij u helpen op uw vertrouwde plek oud te worden. Maar lukt thuis wonen niet meer, dan bent u van harte welkom in ons woonzorgcentrum.

Magazine NNCZ dichtbij

Wilt u het magazine NNCZ Dichtbij per mail ontvangen? Schrijf u dan hieronder in. Zodra er een nieuwe uitgave van het magazine verschijnt ontvangt u deze per mail.

Magazine NNCZ Dichtbij