A
A
A

Gepubliceerd op 24 april,2020

Het virus heeft grote impact

Het virus heeft grote impact

Gepubliceerd op 24 april,2020

Het coronavirus houdt Nederland en daarmee ook onze organisatie al ruim zeven weken bezig. De impact is groot en ik wil iedereen heel veel sterkte en kracht toewensen. Wij hebben helaas het virus niet buiten onze deuren kunnen houden in op dit moment 2 van onze 9 woonzorgcentra, hoe goed we ook alle maatregelen en hygiëne in acht nemen. Het is onvermijdelijk. Wij betreuren het ten zeerste dat er bewoners/cliënten ziek zijn en zelfs zijn overleden. Dat doet pijn. Mijn oprechte medeleven gaat uit naar de familieleden en andere betrokkenen. 

Diezelfde pijn voelen we bij de constatering dat ook meerdere van onze professionals besmet zijn geraakt in de uitoefening van hun beroep dat ze met hart en ziel uitoefenen. 

Het coronavirus geeft ons regelmatig het gevoel van onmacht. Wat zouden we het onze bewoners en huurders gunnen dat ze weer bezoek van hun naasten kunnen ontvangen, dat ze bv. niet meer naar onze medewerkers achter mondkapjes hoeven te kijken en dat ze weer hand in hand met de vrijwilligers kunnen lopen. Anderhalve meter is heel ver als je graag nabij iemand wil zijn. Het zijn dilemma’s die ons dag en nacht bezig houden. 

We zien tegelijkertijd ook de andere kant. Mooie en hartverwarmende initiatieven van familieleden, vrijwilligers, professionals en andere betrokkenen uit wijk of dorp. Bewoners/ cliënten en medewerkers die weer herstellen…..Dat geeft ons goede moed. 

Niemand weet hoe lang deze corona crisis zal duren, dat maakt het ingewikkeld. We moeten er voor zorgen dat we dit langere tijd met elkaar kunnen dragen. Blijft altijd voorop staan dat we de mensen die van ons zorg ontvangen de juiste en respectvolle zorg en ondersteuning bieden. Ook al is het soms afstandelijk door de beschermende middelen en -maatregelen, we blijven nabij. 

Wblijven communiceren over de effecten van het aangepaste landelijke beleid binnen onze organisatie. 

Hartelijke groet, 

Roeli Mossel, bestuurder NNCZ 

Wilt u dit artikel delen?

Zorgaanbod

De NNCZ biedt u alles op het gebied van zorg en ondersteuning. Van gezamenlijke activiteiten en handige diensten tot specialistische zorg en behandeling. Met de juiste ondersteuning willen wij u helpen op uw vertrouwde plek oud te worden. Maar lukt thuis wonen niet meer, dan bent u van harte welkom in ons woonzorgcentrum.

Magazine NNCZ dichtbij

Wilt u het magazine NNCZ Dichtbij per mail ontvangen? Schrijf u dan hieronder in. Zodra er een nieuwe uitgave van het magazine verschijnt ontvangt u deze per mail.

Magazine NNCZ Dichtbij