A
A
A

Gepubliceerd op 19 april,2016

Bewoners van het Jannes van der Sleedenhuis beleven samen met leerlingen RvEC een middag in Chinese sferen

Bewoners van het Jannes van der Sleedenhuis beleven samen met leerlingen RvEC een middag in Chinese sferen

Gepubliceerd op 19 april,2016

De bewoners van het Jannes van der Sleedenhuis, locatie Eisenhowerstraat, waanden zich donderdag 14 april heel even in China. Het Jannes van der Sleedenhuis kreeg die middag hulp van vrijwilligers en leerlingen van het Roelof van Echten College bij het organiseren van een Chinees/Indische middag voor de bewoners. Gekleed in Chinese jurkjes en bijpassende hoedjes verschenen de scholieren van het RvEC op het toneel.

De leerlingen van het Roelof van Echten College zijn inmiddels bekende gezichten in het Jannes van der Sleedenhuis. Ze helpen regelmatig bij activiteiten die het verzorgingshuis organiseert voor haar bewoners. Ook donderdag staken ze de handen uit de mouwen. Ze hielpen bij het decoreren van de recreatiezaal en het dekken van de tafels. Daarna snel omkleden om de bewoners geheel in Chinese stijl te verwelkomen met een borreltje. De middag werd afgesloten met een gezellig en overheerlijk Chinees buffet.

Sociale interactie tussen jong en oud

Activiteitenbegeleider Sandra Sleeuwenhoek is enthousiast over de samenwerking. De sociale interactie tussen oudere en jongere is mooi om te zien. Er ontstaan leuke gesprekken en het is goed om te zien hoe de leerlingen onze bewoners ondersteunen. Je merkt ook dat de ouderen het op prijs stellen dat er jongeren zijn om samen een leuke middag te hebben.”

“Ook voor onze leerlingen is het een bijzondere activiteit”, vult docent Manon Nieuwenhuis aan. “Ze leren om zich goed voor te bereiden en de verantwoordelijkheid voor de activiteit te dragen. Ook werken ze aan hun sociale vaardigheden en ontdekken hoe het is om later in de zorg te werken. Dergelijke opdrachten helpen leerlingen om een weloverwogen keuze te maken voor een vervolgopleiding. Op deze manier snijdt het mes aan twee kanten.”

Wilt u dit artikel delen?

Zorgaanbod

De NNCZ biedt u alles op het gebied van zorg en ondersteuning. Van gezamenlijke activiteiten en handige diensten tot specialistische zorg en behandeling. Met de juiste ondersteuning willen wij u helpen op uw vertrouwde plek oud te worden. Maar lukt thuis wonen niet meer, dan bent u van harte welkom in ons woonzorgcentrum.

Magazine NNCZ dichtbij

Wilt u het magazine NNCZ Dichtbij per mail ontvangen? Schrijf u dan hieronder in. Zodra er een nieuwe uitgave van het magazine verschijnt ontvangt u deze per mail.

Magazine NNCZ Dichtbij