A
A
A

Overzicht coronamaatregelen per 12 november

Geactualiseerd op 16 november, 2021

Per 12 november jl. zijn landelijk weer extra coronamaatregelen genomen.

De meeste maatregelen hadden we zelf eerder uit voorzorg al genomen, zoals de 1,5 meter afstand. Hierbij een overzicht van alle maatregelen die gelden in onze werkgebieden.

Was vaak je handen.

Hoest en nies in je elleboog.

Klachten? Blijf thuis en doe een zelftest.

Klachten? Blijf thuis en doe een zelftest.

Haal een vaccin, booster- of herhaalprik.

1,5 meter afstand

In onze gebouwen geldt dat we overal en te allen tijde 1,5 meter afstand hanteren, met uitzondering voor bewoners in de eigen woongroep en gemeenschappelijke huiskamers.

Mondneusmasker, ook in het appartement

Het dragen van een mondneusmasker is voor iedereen verplicht in onze gebouwen, ook in de appartementen van de bewoners.

Bezoek (maximaal 4 per dag) alleen in appartement en restaurant

Bewoners mogen bezoekers blijven ontvangen in hun eigen appartement en in het restaurant. Voor iedere bewoner geldt maximaal 4 bezoekers per dag. Bezoekers dragen zowel in het appartement als in het restaurant een mondneusmasker. De gemeenschappelijke huiskamer is niet toegankelijk voor bezoekers.

Restaurants

De restaurants in onze woonzorgcentra blijven open op de tijden zoals geldend per woonzorgcentrum, ook voor bezoekers die niet woonachtig zijn in het complex. Omdat hier de 1,5 meter afstand geldt, wordt het maximum aantal bezoekers bepaald door het aantal vierkante meters en dat kan per woonzorgcentrum verschillen. Als u plaats heeft genomen in het restaurant, mag het mondneusmasker af.

Activiteiten bewoners

De activiteiten voor bewoners gaan gewoon door. We kijken per activiteit hoe we dit het beste kunnen doen met inachtneming van de 1,5 meter afstand.

Ventileren van woonruimten en gemeenschappelijke ruimten

In ieder geval 1x per dag of zoveel vaker als mogelijk zullen woonruimten en gemeenschappelijke ruimten worden geventileerd.

Overige maatregelen

Alle overige maatregelen en de basisregels blijven gelden voor iedereen:

  • handen wassen bij binnenkomst
  • houd 1,5 meter afstand in gemeenschappelijke ruimtes
  • schud geen handen, omhels elkaar niet
  • bij klachten thuisblijven en testen
  • registratie bij de toegang van onze gebouwen

Boostervaccinatie

We bereiden ons ondertussen voor op de boostervaccinatie voor onze bewoners en mogelijk ook medewerkers en informeren u zodra hier meer over bekend is.

Blijf alert

Wij vragen iedereen voorzichtig te blijven en de hygiënemaatregelen te hanteren om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook als u gevaccineerd bent.

Zijn er bijzonderheden of onduidelijkheden? Dan kunt u of uw naaste zich wenden tot onze medewerkers of de gebiedsleidinggevende.

Schema coronamaatregelen per 12 november

Wilt u dit artikel delen?

Andere berichtgeving

Zorgaanbod

De NNCZ biedt u alles op het gebied van zorg en ondersteuning. Van gezamenlijke activiteiten en handige diensten tot specialistische zorg en behandeling. Met de juiste ondersteuning willen wij u helpen op uw vertrouwde plek oud te worden. Maar lukt thuis wonen niet meer, dan bent u van harte welkom in ons woonzorgcentrum.

Magazine NNCZ dichtbij

Wilt u het magazine NNCZ Dichtbij per mail ontvangen? Schrijf u dan hieronder in. Zodra er een nieuwe uitgave van het magazine verschijnt ontvangt u deze per mail.

Magazine NNCZ Dichtbij