Samen van waarde

Helpende niveau 2

Werk jij graag vanuit je hart? Ben jij een mensen-mens? En vind jij het belangrijk om mensen de zorg en ondersteuning te bieden die ze nodig hebben? Dan is onze BBL-opleiding Helpende niveau 2 iets voor jou!

Dat is interessant! Wat staat mij in de opleiding te wachten?
Je gaat jouw baan als Assistent Wonen binnen de NNCZ combineren met het volgen van de opleiding tot Helpende. Deze opleiding duurt ongeveer 2 jaar.

Tijdens de opleiding leer jij hoe je jouw cliënten het beste kunt ondersteunen met hun persoonlijke verzorging, wonen en huishouden. De opleiding richt zich op het creëren van een fijne en veilige woonsituatie voor onze cliënten. Want, samen met jou, vinden wij dat iedereen een waardevol leven verdient! Je leert om je ondersteunend en dienstbaar op te stellen ten opzichte van de cliënt en diens naasten waarbij de cliënt zolang als het kan in de regie blijft.

Dat klinkt goed! Waar moet ik aan voldoen om de opleiding te kunnen starten?
Je hebt minimaal een afgeronde opleiding mbo niveau 1, een vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg en ervaring in de zorg. Wat we verder van jou verwachten? Dat je hart hebt voor mensen, je goed kan inleven in anderen, een aanpakker bent en beschikt over een flexibele houding. Daarnaast vinden we het belangrijk dat je verantwoordelijkheid neemt voor je eigen handelen. Herken jij jezelf in deze punten? Dan ben jij geschikt voor deze opleiding!

Ik ben enthousiast! Wat kan ik van de NNCZ verwachten als ik deze opleiding begin?
Je krijgt van ons de kans om je verder te ontwikkelen binnen je eigen loopbaan zodat je door het bieden van zorg en ondersteuning iets voor anderen kunt betekenen!
De opleidingskosten worden geheel door de NNCZ vergoed en ook een deel van jouw lestijd zal als werktijd worden gecompenseerd! Daarnaast kun je op de werkvloer rekenen op goede begeleiding van onze werkbegeleiders en praktijkexperts.

Wij geloven in jouw kracht, omdat jij van waarde bent voor onze cliënten!

Mocht ik vragen hebben, waar kan ik dan terecht?
Heb je vragen, dan kun je contact opnemen met de afdeling HR via telefoonnummer 0528-200208 Wanneer we vacatures open hebben staan, dan vind je deze op www.nncz.nl/werken-en-leren.