Samen van waarde

Verruiming bezoekregeling per 16 maart

In de persconferentie van afgelopen week is aangekondigd dat de bezoekregelingen verruimd kunnen worden in woonzorgcentra naar twee bezoekers per dag. Een voorwaarde die de rijksoverheid hierbij stelt, is dat bewoners hun tweede vaccinatie hebben gehad. Hoewel we al een tijd druk zijn met vaccineren, is deze situatie helaas nog niet aan de orde in onze woonzorgcentra. Een beperkte groep bewoners die valt onder de specialist ouderengeneeskunde heeft inmiddels een tweede vaccinatie ontvangen. De grootste groep bewoners valt onder de huisarts. Voor deze groep wordt de eerste vaccinatieronde deze week afgerond en volgt over vier weken nog de tweede vaccinatieronde. Toch willen wij een eerste stap zetten in de verruiming van onze bezoekregeling.

Verruiming bezoekregeling: twee keer per week twee bezoekers    
Met ingang van 16 maart verruimen we de bezoekregeling als volgt: elke bewoner mag twee keer per week twee bezoekers tegelijk ontvangen. Dat hoeven niet steeds dezelfde bezoekers te zijn. Als er met een bewoner een maatwerkafspraak is gemaakt voor het ontvangen van bezoek, blijft deze van kracht naast de hierboven genoemde bezoekregeling. Daarnaast blijft gelden dat wij van bezoekers vragen om:

  • Niet op bezoek te komen als zij corona gerelateerde klachten hebben.
  • Tijdens het bezoek een mondneusmasker te dragen en anderhalve meter afstand te houden.
  • De hygiënemaatregelen goed toe te passen.

Zodra de meeste bewoners in onze woonzorgcentra ook de tweede vaccinatie hebben gehad, zullen we tot een volgende versoepeling overgaan. Dat moment kan per werkgebied verschillen en zal liggen tussen half april en begin mei. We houden u hierover op de hoogte.

De bezoekregeling geldt voor onze woonzorgcentra in Groningen en Drenthe.