Samen van waarde

Verlenging maatregelen Coronavirus

Het kabinet heeft deze week besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland verlengd worden tot en met dinsdag 19 mei. In navolging van dit besluit verlengt ook de NNCZ alle genomen maatregelen rond het Coronavirus tot en met 19 mei. Onze woonzorgcentra blijven, helaas voor onze bewoners en hun naasten, gesloten voor bezoek, activiteiten zijn afgelast en alle hygiëne maatregelen blijven van kracht. Contact tussen bewoner en naasten blijft uiteraard mogelijk via beeldbellen, maak daar vooral gebruik van! 

Al eerder gaven we aan dat onze woonzorgcentra gesloten blijven voor bezoek. Wat mooi is om te melden is dat er per 25 april wel een verruiming is voor wat betreft het even naar buiten kunnen. Voor cliënten creëren we hiervoor per werkgebied passende en veilige mogelijkheden. Zij zijn hier inmiddels over geïnformeerdUiteraard geldt deze versoepeling van maatregelen niet voor die woonzorgcentra waar besmettingen aan de orde zijn. 

Verder kunnen we alle vormen van dienstverlening in de woonzorgcentra en in de thuissituatie (wijkverpleging en huishoudelijke hulp) nog steeds leveren. Met bezoekers van dagcentra is dagelijks contact. Zodra zij en\of mantelzorgers in de problemen komen bieden we alternatieve hulp aan. 

Voor vragen aan de NNCZ betreffende het Corona virus en deze maatregel hebben we het volgende telefoonnummer beschikbaar; tel.nr.: 0800- 7076 (7 dagen per week tussen 08.00u – 20.00u). Ons reguliere nummer (0528- 200200) blijft uiteraard 7x24u beschikbaar voor alle andere vragen. Ook via e-mail zijn wij bereikbaar: hip@nncz.nl