Samen van waarde

Personenalarmering thuiszorg

U wilt natuurlijk graag zo lang mogelijk in uw vertrouwde omgeving blijven wonen. NNCZ alarmering ondersteunt u hier graag bij met personenalarmering. NNCZ alarmering is geschikt voor iedereen die thuis weleens een onveilige situatie meemaakt. Bijvoorbeeld senioren die een risico lopen om te vallen of mensen die zich soms onveilig voelen.

Beschikbaarheid personenalarmering NNCZ

 • De Weide Hoogeveen
 • Krakeel Hoogeveen
 • Wolfsbos Hoogeveen
 • Centrum Hoogeveen
 • Hollandscheveld
 • Haren
 • Grijpskerk
 • Noordbroek
 • Groningen

Hoe werkt personenalarmering?

U krijgt een kleine zender met een drukknop die u om uw hals of pols kunt dragen. Met één druk op de knop maakt u contact met een alarmkastje, dat in uw woning wordt geplaatst. Via dit alarmkastje komt vervolgens een verbinding tot stand met de centrale van Zorgcentrale Noord.

Zorgcentrale 24/7 bereikbaar

De centralist van Zorgcentrale Noord, of één van de andere organisaties die personenalarmering levert, kan in het systeem zien wie u bent, waar u woont en wie ze moet inschakelen om u te helpen. Het is dus niet noodzakelijk dat u tijdens de noodoproep de centralist kunt verstaan of kunt antwoorden. Deze centrale is altijd bereikbaar, 7 dagen per week en 24 uur per dag. U kunt dus op elk moment om hulp vragen. De centrale wordt bemand door verpleegkundigen die met kennis van zaken reageren op uw melding.

Sleutelhouders

Wanneer u een noodoproep maakt, zal de centralist uw sleutelhouder (mantelzorger of Professionele opvolger) bellen.
Er zijn drie keuze mogelijkheden: u kunt kiezen voor: 1) uw eigen mantelzorgers; 2) voor professionele opvolger (thuiszorg) of 3) voor een combinatie van beide. U dient er wel voor te zorgen dat deze sleutelhouders in het bezit zijn van uw gegevens en toegang hebben tot uw woning.

Kosten personenalarmering

Maandelijkse kosten:

* Basis abonnement (alarmtoestel + zender) € 18,95

* Extra zender (optie) € 7,00

* Professionele opvolging (optie) € 6,30

Eenmalige kosten:

* Standaard installatiekosten (binnen 10 werkdagen) € 75,00

* Spoed installatiekosten (binnen 2 werkdagen) € 130,00

Veiliger wonen met personenalarmering van de NNCZ?

Neem dan contact op met ons Klantadviescentrum via 0528 200 205, of vul onderstaand contactformulier in. Onze privacyverklaring vindt u hier.

  Naam*

  E-mail *

  Telefoon

  Uw bericht