Samen van waarde

Openstellen woonzorgcentra

Naar aanleiding van de persconferentie woensdag 24 juni en de versoepelde richtlijnen t.a.v. het coronavirus zijn de deuren van onze woonzorgcentra per direct voor alle bezoekers geopend. Restricties ten aanzien van de hoeveelheid bezoekers komen per direct te vervallen. Er gelden nog wel enkele regels t.a.v. bezoek: 

  • Bezoek moet zich bij aankomst melden bij de ingang/balie. Het registreren is, op last van de GGD, nog steeds verplicht. Hierdoor is het beter mogelijk om in het geval van een besmetting met corona goed bron– en contactonderzoek te doen. 
  • Er gelden geen regels meer voor de ‘hoeveelheid’ bezoekers. Wel vragen we u als bezoeker op bezoek te komen ‘in’ het eigen appartement van de cliënt. Samenkomen in de huiskamer, hal of bijvoorbeeld het restaurant is niet toegestaan. 

Hiermee komt de inzet van de Babbelbus te vervallen. De bussen kunnen weer ingezet worden voor vervoer zoals bv. Voor onze dagcentra. 

Bewoners van in- of aanleunwoningen en dorp of wijk zijn per 1 juli weer vrij het woonzorgcentrum te bezoeken en op afspraak gebruik te maken van de faciliteiten als restaurants, kappers etc. De wijze waarop dit veilig en verantwoord kan wordt de komende dagen per werkgebied georganiseerd.  

Opschorten maatregelen 

Het versoepelen van de maatregelen brengt een vergroot risico op eventuele besmetting met corona met zich mee. Wij kunnen dit alleen zoveel mogelijk voorkomen wanneer iedereen zich houdt aan de richtlijnen en we met elkaar de verantwoordelijkheid gaan dragen om te trachten besmettingen te voorkomen. Wanneer er onverhoopt toch een verdenking van een besmetting met het coronavirus is of wanneer er een besmetting wordt vastgesteld in één van de woonzorgcentra, dan kan het zijn dat een specifieke vestiging weer gesloten wordt. Cliënten en contactpersonen worden daarover dan persoonlijk geïnformeerd.