Samen van waarde

‘Ontmoet je buren bij de NNCZ’  

Zaterdag 25 september is het Burendag! Een goed moment om de buren uit te nodigen voor een gezellig treffen. Dit jaar is de behoefte om samen te zijn met elkaar groter dan ooit. Onder het motto ’Ontmoet je buren’ zetten de  woonzorgcentra van de NNCZ hun deuren open voor de buurt. Op verschillende locaties in Drenthe en Groningen staat de koffie en thee klaar en zijn er diverse activiteiten. De Burendag past in de missie van de NNCZ waarbij wordt uitgegaan van verbinding; verbinding met onder meer buurtbewoners, vrijwilligers en organisaties.Buurtbewoners, jong en oud, zijn welkom op Burendag bij de NNCZ. Uiteraard zullen de geldende coronamaatregelen gehanteerd worden bij alle activiteiten.  

Grijpskerk e.o.

De Nieuwe Wierde in Grijpskerk houdt Burendag van 10.00 tot 11.30 uur. Voor de jeugd is er een wedstrijd stoeptekenen. De buren worden uitgenodigd om zelf wat lekkers mee te nemen om elkaar te trakteren. De koffie en thee staan klaar. De Burendag wordt in samenwerking met Buurtvereniging Burmaniastraat en Dorpsloket gehouden. 

Noordbroek e.o. 

In de voortuin van Gockingaheem in Noordbroek kunnen de buren tussen 13.30 uur en 16.00 uur langskomen voor een kopje koffie of thee. De cliënten van COSIS zorgen voor wat lekkers erbij. En: ga op de foto met een gekke snor of bril in een heuse mobiele fotostudio! De Burendag in Noordbroek wordt samen met de Dorpszorgcoöperatie Mit Mekoar” georganiseerd. 

Wolfsbos Hoogeveen 

Bij Jannes van der Sleedenhuis Wolfsbos zijn buurtbewoners van 10.00 uur tot 12.00 uur van harte welkom. De ochtend, die samen met Werkgroep De Vreemde Vogel wordt georganiseerd, zal in het teken staan van elkaar ontmoeten: gezellig koffie drinken, kletsen, een spelletje of een activiteit doen. Popkoor “Gaia Anders” uit Nieuweroord vrolijkt de ochtend muzikaal op.  

Centrum Hoogeveen 

Bij Jannes van der Sleedenhuis De Kaap begint Burendag om 14.00 uur tot 17.00 uur. Er zijn dan verschillende kraampjes te vinden met koffie/thee en cake, knieperties, poffertjes en broodje hamburger. Ook worden er verschillende spellen gespeeld en de middag wordt muzikaal verzorgd met saxofoons door het Alto kwartet. Er wordt nauw samengewerkt met de buurtcommisies: VVE de Kaap, BWZ de Kaap en de opbouwwerker Gert-Jan Tuller.  

De Weide Hoogeveen 

Van 13.30 uur tot 16.00 uur is iedereen van harte welkom bij Jannes van der Sleedenhuis De Vecht voor een gezellige braderie en kinderrommelmarkt. De Country Line Dance Club verzorgt de muziek en vertoont haar danskunsten gedurende de middag. 

Hollandscheveld e.o.

Beatrix houdt Burendag van 10.00-15.00 uur. Onder vrolijke muzieknoten samen genieten van een kopje koffie met iets lekkers of misschien een lekker ijsje.  Er wordt een sjoelwedstrijd gehouden en er is een kleurwedstrijd voor de kinderen. Tussen de middag genieten van heerlijke pannenkoeken. 

Haren e.o. 

De Zonnehof organiseert van 14.00 uur-16.00 uur een fair met verschillende kraampjes en livemuziek. Bij mooi weer in de tuin en anders in de hal van de Zonnehof. 

Krakeel Hoogeveen

Ons werkgebied Krakeel Hoogeveen heeft afgelopen zaterdag de Burendag samen met MFC de Magneet gevierd. Het was een gezellige (spelletjes)dag waarbij de buurt kon genieten van kniepertjes gebakken door de cliënten van het Jannes van der Sleedenhuis Krakeel en andere lekkernijen!