A
A
A

Gepubliceerd op 11 juni,2024

Verwonderteam wint 2e prijs!

Verwonderteam wint 2e prijs!

Gepubliceerd op 11 juni,2024

Een innovatie die echt het verschil maakt zodat mensen langer op een veilige manier zelfstandig kunnen blijven wonen in hun vertrouwde omgeving. Dit is waar studenten zich over hebben verwonderd bij het NNCZ verwonderteam samen met de Hanzehogeschool en het Alfa-college. Ze ontwikkelden looprouteverlichtingen en hebben met dit idee de onderneming Illumimat gestart waarmee ze de 2e plaats hebben behaald van de Rabo Ondernemersprijs.

 

In het verwonderteam komen studenten van verschillende scholen en vakgebieden (ICT, techniek, vormgeving, zorg) samen met NNCZ-zorgprofessionals en cliëntvertegenwoordigers. Ruben Feenstra, student aan de Hanzehogeschool en onderdeel van het verwonderteam: “Na veel brainstormen, onderzoek en sparren over een idee wat de meeste impact kan maken kwam het verwonderteam erachter dat looprouteverlichting, een begeleidend pad van lichten, erg goed gebruikt kan worden om de weg makkelijker te kunnen vinden in het donker, bijvoorbeeld naar het toilet. Zo ontstond de Ilumimat.”
“De Ilumimat is een druksensormat die wordt geplaatst onder het matras en die via losse verschillende lampen op de muur een begeleidend pad biedt naar de badkamer en de wc. De lampen gaan automatisch aan wanneer iemand opstaat en gaan weer automatisch uit wanneer degene weer terug op bed gaat. Simpel, maar toch effectief. Met een toepassing als de looprouteverlichting kan iemand langer zelfstandig thuis blijven wonen.” Aankomend jaar worden de prototypes verder ontwikkeld en getest. De eerste resultaten waren in ieder geval erg positief!

Wilt u dit artikel delen?

Zorgaanbod

De NNCZ biedt u alles op het gebied van zorg en ondersteuning. Van gezamenlijke activiteiten en handige diensten tot specialistische zorg en behandeling. Met de juiste ondersteuning willen wij u helpen op uw vertrouwde plek oud te worden. Maar lukt thuis wonen niet meer, dan bent u van harte welkom in ons woonzorgcentrum.

Magazine NNCZ dichtbij

Wilt u het magazine NNCZ Dichtbij per mail ontvangen? Schrijf u dan hieronder in. Zodra er een nieuwe uitgave van het magazine verschijnt ontvangt u deze per mail.

Magazine NNCZ Dichtbij