A
A
A

Gepubliceerd op 12 april,2022

NNCZ geslaagd in het verdubbelen van het aantal leerlingen

NNCZ geslaagd in het verdubbelen van het aantal leerlingen

Gepubliceerd op 12 april,2022

Eind 2021 startten we met de werving van 70 nieuwe leerlingen. Hiermee wilden we een verdubbeling van het aantal leer-werkplaatsen realiseren. Ondanks de krapte op de arbeidsmarkt zijn we erin geslaagd 76 extra leerlingen aan te stellen, waarvan bijna iedereen inmiddels in dienst is en gestart is met een opleiding tot helpende, verzorgende of verpleegkundige. Een deel van de aangestelde nieuwe medewerkers is in samenwerking met gemeenten en/of UWV aangesteld binnen de NNCZ. Deze verdubbeling van leerlingen in de organisatie heeft ook geleid tot verdubbeling van uren van werkbegeleiders en praktijkexperts. Ook voor deze functies is de werving afgerond en goed gelukt.

In de stad Groningen is ook huisvesting voor 21 (jonge) medewerkers gerealiseerd. Hiermee spelen we in op meerdere vraagstukken zoals de arbeidsmarktproblematiek én vraagstukken voor jongeren om “uit huis te kunnen”.

De NNCZ investeert in deze verdubbeling van leerlingen en de huisvesting voor deze leerlingen om in de toekomst langer professionals beschikbaar te hebben om de groeiende vraag van ouderen op te kunnen vangen.

Wilt u dit artikel delen?

Zorgaanbod

De NNCZ biedt u alles op het gebied van zorg en ondersteuning. Van gezamenlijke activiteiten en handige diensten tot specialistische zorg en behandeling. Met de juiste ondersteuning willen wij u helpen op uw vertrouwde plek oud te worden. Maar lukt thuis wonen niet meer, dan bent u van harte welkom in ons woonzorgcentrum.

Magazine NNCZ dichtbij

Wilt u het magazine NNCZ Dichtbij per mail ontvangen? Schrijf u dan hieronder in. Zodra er een nieuwe uitgave van het magazine verschijnt ontvangt u deze per mail.

Magazine NNCZ Dichtbij