A
A
A

Gepubliceerd op 22 maart,2023

​Lancering spel Buurtgenoten

​Lancering spel Buurtgenoten

Gepubliceerd op 22 maart,2023

Donderdag 16 maart vond in het Jannes van der Sleedenhuis Wolfsbos in Hoogeveen de lancering van het spel Buurtgenoten plaats. De NNCZ heeft deze serious game samen met andere (zorg)organisaties ontwikkeld.

Het spel Buurtgenoten gaat over alledaagse dingen die in een wijk kunnen ontstaan, waarbij ‘buurtgenoten’ samen tot mooie oplossingen komen waarmee de samenredzaamheid wordt aangesproken. Met dit spel willen we als zorgorganisaties het gesprek stimuleren met onze omgeving over hoe we samen vormgeven aan de zorg van de toekomst. Het brengt mooie gesprekken op gang en inspireert!

Kennisland heeft ons professioneel geholpen bij het ontwikkelen van het spel. Daardoor ziet het er nu ook echt uit als een spel wat je zo in de winkel zou kunnen vinden. We hebben het spel eerder met buurtgenoten in Vledder en in de wijk Krakeel in Hoogeveen getest. Daar werd het spel enthousiast gespeeld en leverde mooie suggesties op om het nog beter te maken.

Nu hebben we de definitieve versie overhandigd gekregen en in een feestelijke sfeer gespeeld met zo’n 40 deelnemers. We gaan in de komende tijd het spel op verschillende momenten en gelegenheden inzetten voor mooie gesprekken!

Wilt u dit artikel delen?

Zorgaanbod

De NNCZ biedt u alles op het gebied van zorg en ondersteuning. Van gezamenlijke activiteiten en handige diensten tot specialistische zorg en behandeling. Met de juiste ondersteuning willen wij u helpen op uw vertrouwde plek oud te worden. Maar lukt thuis wonen niet meer, dan bent u van harte welkom in ons woonzorgcentrum.

Magazine NNCZ dichtbij

Wilt u het magazine NNCZ Dichtbij per mail ontvangen? Schrijf u dan hieronder in. Zodra er een nieuwe uitgave van het magazine verschijnt ontvangt u deze per mail.

Magazine NNCZ Dichtbij