A
A
A

Gepubliceerd op 31 maart,2023

Jannes van der Sleedenhuis De Kaap on stage

Jannes van der Sleedenhuis De Kaap on stage

Gepubliceerd op 31 maart,2023

Donderdag 30 maart was het een speciale dag: Jannes van der Sleedenhuis De Kaap on stage! Medewerkers en bewoners van het woonzorgcentrum hebben jongeren van 12-14 jaar laten proeven wat zorg en welzijn is. In de ochtend en in de middag kwamen groepen van ongeveer 10 personen langs. En hoe laat je die nu op een leuke manier kennis maken met de zorg? 

We zijn begonnen met een korte uitleg over de NNCZ en het Jannes van der Sleedenhuis de Kaap. Er was een quiz met grappige en soms moeilijke vragen en een geheugentraining spel. Hierna hebben de jongeren ervaren hoe het is om in een rolstoel te zitten en om een rolstoel te duwen. Ze mochten ervaren hoe een tillift werkt en hebben spuiten klaargemaakt en in een spons gespoten. Om ze te laten merken en voelen hoe het is om enkele problemen te hebben die je kan krijgen als je ouder wordt, werden er activiteiten gedaan. Om te ervaren wat het is om “minder lucht” te hebben mochten de leerlingen met een rietje in de mond en een knijper op de neus de trappen af en op lopen. Ook het gevoel om slecht te horen kwam voorbij. Daarnaast is het welzijn en welbevinden besproken. Waarom is het zo belangrijk dat je actief mee kan blijven doen in de maatschappij, ook als je ouder bent? Twee jongeren hebben kennis gemaakt in de keuken. Ook zij hebben het positief ervaren. Bewoners van het Jannes van der Sleedenhuis hebben meegewerkt aan deze kennismaking. 

De Doedag Jannes van der Sleedenhuis De Kaap on stage is voortgekomen uit het beroepenfeest Hoogeveen on stage van 14 maart. Jaarlijks vindt dit evenement plaats in De Tamboer in Hoogeveen, waar leerlingen kunnen speeddaten met bedrijven uit de omgeving om kennis te maken met verschillende sectoren. 

 

Wilt u dit artikel delen?

Zorgaanbod

De NNCZ biedt u alles op het gebied van zorg en ondersteuning. Van gezamenlijke activiteiten en handige diensten tot specialistische zorg en behandeling. Met de juiste ondersteuning willen wij u helpen op uw vertrouwde plek oud te worden. Maar lukt thuis wonen niet meer, dan bent u van harte welkom in ons woonzorgcentrum.

Magazine NNCZ dichtbij

Wilt u het magazine NNCZ Dichtbij per mail ontvangen? Schrijf u dan hieronder in. Zodra er een nieuwe uitgave van het magazine verschijnt ontvangt u deze per mail.

Magazine NNCZ Dichtbij