A
A
A

Gepubliceerd op 5 juni,2023

DOS finalist GemeenteDelers 2023!

DOS finalist GemeenteDelers 2023!

Gepubliceerd op 5 juni,2023

DOS (domeinoverstijgende samenwerking) Hollandscheveld en de uitrol in Drenthe
is verkozen tot finalist GemeenteDelers 2023! GemeenteDelers is een landelijke competitie waarin een succesvolle lokale aanpak gedeeld wordt op een landelijk podium. Uit de top 25 zijn de 12 meest succesvolle, waardevolle en herbruikbare casussen geselecteerd, waaronder DOS. Op 9 juni worden de winnaars bekendgemaakt.

Bekijk hier het filmpje: https://youtu.be/F-Wxjcub_X4

Over DOS

“Hoe zou je willen samenleven, nu én in de toekomst?” De inwoners van Hollandscheveld spraken met de gemeente en zorgorganisaties over hun antwoorden op deze vraag. Dit leidde tot het project DOS, waarin de regelruimte leidt tot laagdrempelige domeinoverstijgende dienstverlening. Roeli Mossel (directeur-bestuurder NNCZ), namens de zorgorganisaties: “We zien dat door domeinoverstijgend samen te werken en door verbinding te hebben met onderlinge inzet tussen inwoners in een gemeenschap, we beter aansluiten bij mensen met een hulpvraag. Door de regelruimte ontstaat er ruimte om tot nieuwe arrangementen van dienstverlening te komen door professionals. De kaders van de verschillende regelingen binnen de wetten die zorg financieren mogen losgelaten worden”.

Eenvoudige zorg waar het kan, complexer als het nodig is. En dat tegen lagere kosten en volle tevredenheid van inwoners, zorgorganisaties én de gemeente. Dit viel de #GemeenteDelers jury op over deze finalist: “Heel mooi hoe het informele netwerk verbonden is met de formele zorg. Daar zit de belangrijkste waarde voor gemeenten, ook voor gemeenten die geen dorpscoöperatie of iets vergelijkbaars hebben.”

Wilt u dit artikel delen?

Zorgaanbod

De NNCZ biedt u alles op het gebied van zorg en ondersteuning. Van gezamenlijke activiteiten en handige diensten tot specialistische zorg en behandeling. Met de juiste ondersteuning willen wij u helpen op uw vertrouwde plek oud te worden. Maar lukt thuis wonen niet meer, dan bent u van harte welkom in ons woonzorgcentrum.

Magazine NNCZ dichtbij

Wilt u het magazine NNCZ Dichtbij per mail ontvangen? Schrijf u dan hieronder in. Zodra er een nieuwe uitgave van het magazine verschijnt ontvangt u deze per mail.

Magazine NNCZ Dichtbij