Samen van waarde

Nieuwe coronamaatregelen per 5 juni

Op zaterdag 5 juni a.s. worden een aantal coronamaatregelen aangepast (zie ook bijgevoegd schema):

 • Thuisbezoek naar 4 personen
  Kinderen tot en met 12 jaar worden hierin niet meegerekend. Bewoner en bezoeker moeten de 1,5 meter afstand hanteren. Bezoekers dragen een mondneusmasker.
 • Groepsgrootte buiten: maximaal 4 personen
  Dit betekent dat een bewoner met 3 anderen buiten samen mag zijn. Of met 3 anderen een activiteit kan doen. Kinderen tot en met 12 jaar worden niet meegerekend. Als de afstand van 1,5 meter niet kan worden gehanteerd, wordt een mondneusmasker gedragen.
 • Restaurants 
  De restaurants in onze woonzorgcentra mogen weer open op de tijden zoals geldend per woonzorgcentrum, ook voor bezoekers die niet woonachtig zijn in het complex (reservering is verplicht). Aan een tafel mogen maximaal 4 personen zitten. Zij houden 1,5 meter afstand. Dit geldt niet voor kinderen tot en met 12 jaar. Er mogen maximaal 50 personen per ruimte zijn, exclusief personeel. Dit geldt ook voor terrassen. 

Deze nieuwe maatregelen gelden voor alle NNCZ-werkgebieden per 5 juni.

Alle overige maatregelen en de basisregels blijven gelden voor iedereen:

 • handen wassen bij binnenkomst
 • houd 1,5 meter afstand
 • bezoekers dragen een mondneusmasker
 • bij klachten thuisblijven en testen
 • registratie bij de toegang van onze gebouwen

Blijf alert 

Ondanks de versoepelingen willen wij iedereen vragen voorzichtig te blijven en de hygiënemaatregelen toe te passen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook wanneer u gevaccineerd bent. 

Meer informatie en contact 

Zijn er bijzonderheden of onduidelijkheden? Dan kunt u of uw naaste zich wenden tot onze medewerkers of de gebiedsleidinggevende. Vragen zijn ook te stellen via het e-mailadres: hip@nncz.nl. Voor vragen aan de NNCZ betreffende het coronavirus is het volgende telefoonnummer tijdens kantooruren beschikbaar; tel.nr.: 0800-7076. Ons reguliere nummer (0528-200200) blijft uiteraard 7x24u beschikbaar voor alle andere vragen. 

Schema versoepelingen coronamaatregelingen per 5 juni