Samen van waarde

Nieuwe bus voor bewoners Woonzorgcentrum Beatrix

Al jarenlang gebruikt Woonzorgcentrum Beatrix een busje om bewoners en andere zorgvragers van Woonzorgcentrum Beatrix te vervoeren. De vraag naar het busje is echter groot. De Stichting Vrienden Beatrix heeft daarom de bewoners een nieuwe rolstoelvriendelijke bus geschonken.

Op woensdag 22 oktober heeft de voorzitter van de Stichting Vrienden Beatrix, Pieter Waninge, de sleutel van de nieuwe bus overhandigd aan locatiehoofd Onno Tijdeman. Het andere busje was veelalNieuwe bus WZC Beatrix nodig voor de dagverzorging, waardoor het voor bewoners vaak lastig was om de bus voor andere doeleinden te reserveren. Met de nieuwe bus kunnen uitstapjes en bijvoorbeeld ritjes naar het ziekenhuis weer makkelijker mogelijk worden gemaakt.

De Stichting Vrienden Beatrix verzorgt al sinds 2002 het vervoer van de bewoners van Woonzorgcentrum Beatrix. Zonder de donateurs van de stichting zou dit niet mogelijk zijn geweest. Daarnaast zijn de vrijwillige chauffeurs onmisbaar om het gebruik van de Beatrix-bus in stand te houden.

De bus is geleverd door autodealer Wensink uit Hoogeveen en beletterd door Menhir Carglasstinting. Wilt u meer weten over de Stichting Vrienden Beatrix? Kijk dan hier.