A
A
A

Vooruitgang in tijden van corona

Gepubliceerd op 6 april,2021

Vier keer in het jaar verschijnt ons magazine NNCZ Dichtbij. In dit nummer o.a.:

  • ​​De Borgstee in Vledder opent haar deuren!
  • DOS Hollandscheveld
  • ​Jonge bewoners Jannes van der Sleedenhuis Wolfsbos
  • ​Vaccinatieproces
  • ​Nieuwe voorzitter cliëntenraad
  • De NNCZ gaat de komende jaren voor veerkracht!
  • Horeca Helpt Zorg!
  • ​Oud voor Jong & Jong voor Oud
  • Vrijwilliger in beeld

 

Lees deze editie

​​De Borgstee in Vledder opent haar deuren!

Wanneer de jaren gaan tellen en zelfstandig thuis wonen lastig wordt, zijn bewoners van kleine kernen vaak aangewezen op woonzorgcentra in grotere plaatsen. Het Drentse Vledder brengt hier verandering in. In februari verhuisden de eerste bewoners naar hun nieuwe levensloopbestendige onderkomen: De Borgstee.

DOS Hollandscheveld

Zorgen dat mensen met een hulpvraag (en hun naasten) langer op een kwalitatief goede wijze het leven kunnen blijven leven zoals ze dat willen, in hun eigen vertrouwde omgeving. Dat is het streven van het project ‘Domeinoverstijgende samenwerking’ (DOS). De werkwijze is uitermate positief ervaren. Zelfs zo positief dat demissionair minister Hugo de Jonge een wetsvoorstel naar de Tweede Kamer heeft gezonden.

​Jonge bewoners Jannes van der Sleedenhuis Wolfsbos

Of het nu gaat om het ontkalken van de kleine metalen kraanroosters, het vouwen van servetten of het inpakken van vijfhonderd kalenders: de vier cliënten van Jannes van der Sleedenhuis Wolfsbos in Hoogeveen pakken alles aan. Onder de zelfgekozen naam ‘jongeren/ouderengroep’ zijn zij – het liefst elke week – actief als vrijwilliger.

​Vaccinatieproces

Woensdag 27 januari was het zover, de eerste cliënten van de NNCZ ontvingen het vaccin tegen Covid-19. Een moment waarop door velen reikhalzend is uitgekeken. Vaccinatie is niet verplicht, maar hoe meer mensen zich laten vaccineren, hoe meer het virus teruggedrongen kan worden. Zo krijgen we geleidelijk meer vrijheid terug. De eerste cliënt met het vaccin was heel blij!

​Nieuwe voorzitter cliëntenraad

Als nieuwe voorzitter van de NNCZ cliëntenraad en opvolger van Teun van Duinen, benadrukt Bé Uiterwijk Winkel (70) uit Hollandscheveld graag dat iedereen kan en mag meepraten. Of het nu gaat over beleidszaken, vaccinaties of de prijs van de wasservice. Bé Uiterwijk Winkel is duidelijk een mensenmens.

De NNCZ gaat de komende jaren voor veerkracht!

Sinds begin dit jaar kent de NNCZ twee bestuurders. Naast Roeli Mossel, heeft ook Ingrid van Delft plaatsgenomen in het bestuur en samen zijn ze nu verantwoordelijk voor de sturing van de organisatie. We spraken hen beiden over de koers die de NNCZ de komende jaren zal volgen. Het staat allemaal in het strategisch beleidsplan 2021-2023 dat de titel “Samen van waarde” draagt.

Horeca Helpt Zorg!

Door landelijke coronamaatregelen blijven horecazaken tot in ieder geval eind maart gesloten. Horecamedewerkers ondersteunen daarom nog in de woonzorgcentra van de NNCZ. Ze fungeren als gastvrouw of gastheer en heten bezoekers welkom en zorgen ervoor dat het bezoek veilig verloopt. Daarnaast leggen ze onze bewoners en medewerkers deze periode een beetje in de watten met koffie, thee en lekkers. Wat vinden de bewoners hiervan?

​Oud voor Jong & Jong voor Oud

De aanhoudende coronapandemie leidt tot veel eenzaamheid onder zowel ouderen als jongeren. Onder het motto Oud voor Jong & Jong voor Oud wil de NNCZ een brug slaan tussen beide leeftijdsgroepen. Door ouderen en jongeren met elkaar in – digitaal/telefonisch/post – contact te brengen, kunnen zij over en weer iets voor elkaar betekenen in een periode waarin eenzaamheid en somberheid op de loer liggen. Er zijn al heel mooie initiatieven ontstaan!

Vrijwilliger in beeld

Vanaf de opening van Jannes van der Sleedenhuis De Kaap is Melanie Nijhof (66) actief als vrijwilliger. Ze voelt zich helemaal op haar plek. ‘Ik heb veel in de verkoop gewerkt, maar ik had altijd wel iets met de zorg.’ Sinds de pandemie is het werk bij vlagen behoorlijk pittig. ‘Zeker de laatste vijf weken.’

Wilt u dit magazine delen?

Andere edities

Zorgaanbod

De NNCZ biedt u alles op het gebied van zorg en ondersteuning. Van gezamenlijke activiteiten en handige diensten tot specialistische zorg en behandeling. Met de juiste ondersteuning willen wij u helpen op uw vertrouwde plek oud te worden. Maar lukt thuis wonen niet meer, dan bent u van harte welkom in ons woonzorgcentrum.

Magazine NNCZ dichtbij

Wilt u het magazine NNCZ Dichtbij per mail ontvangen? Schrijf u dan hieronder in. Zodra er een nieuwe uitgave van het magazine verschijnt ontvangt u deze per mail.

Magazine NNCZ Dichtbij