Samen van waarde

Links

www.zorgkaartnederland.nl ZorgkaartNederland.nl biedt een compleet en onafhankelijk overzicht van het zorgaanbod. ZorgkaartNederland.nl kan u helpen bij het maken van keuzes op dit gebied.
www.dementiedrenthe.nl Op deze website vindt u informatie over dementie in Drenthe. U vindt hier informatie over Zorgbegeleiding, de Alzheimer Telefoon, chatten, een Internetcursus, Alzheimer Cafés, financiële en juridische zaken, autorijden en dementie, een dementheek, Zorgwijzers, links naar sociale kaarten en websites.
www.alzheimer-nederland.nl
Alzheimer Nederland geeft al ruim 25 jaar hulp en informatie aan mensen met dementie en hun directe omgeving. Door belangenbehartiging en financiering van wetenschappelijk onderzoek werken ze aan een betere toekomst, uiteindelijk zonder dementie.
www.zorgbelang-drenthe.nl

www.zorgbelang-groningen.nl

Iedereen met een indicatie voor langdurige zorg heeft vanuit de Wet Langdurige Zorg recht op onafhankelijke cliëntondersteuning. De cliëntondersteuners van Zorgbelang Drenthe en Groningen geven informatie en advies, helpen bij het kiezen van een passende zorgaanbieder en het bieden van ondersteuning of bemiddeling wanneer de cliënt en de zorgaanbieder er samen niet uitkomen. De cliëntondersteuning is er voor de cliënt, u kunt hier gebruik van maken! De dienstverlening is onafhankelijk, regionaal en gratis. U  leest meer op de website van Zorgbelang Drenthe en Zorgbelang Groningen.
www.waardigheidentrots.nl Waardigheid en trots. Liefdevolle zorg voor onze ouderen. Dit is waar goede zorg voor ouderen in de verpleeghuizen om draait. Zorg die aansluit bij de wensen en mogelijkheden van de cliënt, met warme betrokkenheid van familie en naasten: waardigheid. Zorg die met plezier geleverd wordt door gemotiveerde verzorgenden, verpleegkundigen en behandelaars en die voldoet aan hun beroepsstandaard: (beroeps)trots.