Samen van waarde

Landelijk aangescherpte coronamaatregelen

Het kabinet heeft de coronamaatregelen verder aangescherpt om de besmettingscijfers in Nederland sneller te laten dalen. In navolging van dit besluit geldt, net als voor alle burgers in Nederland, dat één keer per dag maximaal 2 personen bij bewoners op bezoek kunnen komen. 

Op dit moment zijn er geen bewoners positief getest op corona in onze woonzorgcentra. Met enige regelmaat worden wel medewerkers positief getest, in deze situaties worden passende maatregelen getroffen die individueel met bewoners en naasten worden afgestemd.  

Wij hebben waardering voor het bezoek dat zich houdt aan de gemaakte afspraken. Samen dragen we de verantwoordelijkheid om het virus buiten de deur te houden. We doen er alles aan om de continuïteit van de zorg voort te zetten. Door de grote uitval van medewerkers (door besmetting of door bij testen niet mogen werken) wordt de zorgcontinuïteit steeds ingewikkelder, maar wij blijven ernaar streven de zorg en de continuïteit hiervan te waarborgen. We sluiten evenwel niet uit dat op dit thema vraagstukken gaan ontstaan en we mogelijk een beroep gaan doen op hulp van familie/ naasten. 

Laten we er samen vooral voor zorgen dat we het aantal besmettingen weten te beperken. Voordat u op bezoek gaat, bedenkt u dan bijvoorbeeld goed of er risico’s ontstaan door het bezoek door bijvoorbeeld besmettingen in uw omgeving of toch lichte klachten bij uzelf. 

Daarnaast vragen wij opnieuw alertheid voor de al geldende maatregelen. 

  • Was uw handen regelmatig;
  • Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog;
  • Schud geen handen;
  • Gebruik papieren zakdoekjes;
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen;
  • Vermijd drukte;
  • Ga niet op bezoek indien u klachten heeft (verkouden zijn, hoesten, keelpijn, koorts, etc.).

Zijn er bijzonderheden of onduidelijkheden, dan kunt u zich wenden tot onze medewerkers of de gebiedsleidinggevende. Voor vragen aan de NNCZ betreffende het coronavirus is het  volgende telefoonnummer tijdens kantooruren beschikbaar; tel.nr.: 0800-7076 en het e-mailadres hip@nncz.nl. Ons regulierenummer 0528-200200 blijft uiteraard 7x24u beschikbaar voor alle andere vragen.