Samen van waarde

Inwoners Noordbroek e.o., NNCZ en NOVO in oktober van start met zorg in Noordbroek

NOORDBROEK – De Nederlandse Zorgautoriteit heeft goedkeuring gegeven voor de overname van woonzorgcentrum Gockingaheem in Noordbroek door de NNCZ (Noord Nederlandse Coöperatie van Zorgorganisaties) van de Zonnehuisgroep Noord. De zorg wordt per 1 oktober overgenomen. 

 De NNCZ heeft samen met de Dorpszorgcoöperatie Mit Mekoar en NOVO hard gewerkt aan het behoud van Gockingaheem als voorziening voor zorg en verblijf in Noordbroek en omgeving. De drie partijen willen een eigentijdse invulling geven aan het zorgen mét en voor elkaar. De Dorpszorgcoöperatie, NOVO en de NNCZ gaan samen in en vanuit Gockingaheem aan de slag om deze gezamenlijke missie waar te maken. Daardoor zal Gockingaheem een nog bredere functie voor alle inwoners van Noordbroek en omgeving krijgen en vinden ook cliënten van NOVO een plek in Gockingaheem.    

Op donderdag 28 september vindt een dorpsbijeenkomst plaats in Noordbroek voor de inwoners van Noordbroek en omgeving. Tijdens deze bijeenkomst stellen de Dorpszorgcoöperatie, de NNCZ en NOVO zich voor aan de bewoners van Noordbroek en gaan met hen in gesprek over de onderlinge samenwerking en de functie van Gockingaheem voor het dorp. De bijeenkomst vindt plaats in MFC De Noordsuythoeve in Noordbroek en start om 19:30 uur.