Samen van waarde

Initiatief Horeca helpt Zorg wordt landelijk opgepakt

Het initiatief Horeca helpt Zorg, gestart door de Noord Nederlandse Coöperatie van Zorgorganisaties (NNCZ), heeft de afgelopen dagen de interesse gewekt van zorgorganisaties en horeca door het hele land. Directeur-bestuurder NNCZ Roeli Mossel: ‘we zijn blij om te zien dat ook collega organisaties dit initiatief steunen en horecamedewerkers binnen hun organisatie in willen zetten om zo de druk op zorgmedewerkers te verlagen. Horecamedewerkers die anders thuis zouden zitten, kunnen op deze manier weer betaald werk verrichten als gastheer of -vrouw binnen woonzorgcentra. We zien dat landelijk horeca en collega zorgaanbieders de verbinding met elkaar zoeken, in de wijk of het dorp waar ze gevestigd zijn. De samenwerkingen die hierdoor ontstaan creëren voor beide partijen een win-win situatie. Hopelijk blijft deze verbinding bestaan en weten ondernemers en zorgorganisaties elkaar ook in de toekomst sneller te vinden.’   

De noordelijke werkgeversorganisatie Zorgplein Noord en de landelijke brancheorganisatie Actiz nemen het initiatief nu over. Het matchen tussen horeca en zorg kan door Zorgplein Noord en Actiz breed worden uitgerold wanneer lokale verbindingen niet tot stand worden gebracht of niet het gewenste resultaat opleveren. 

De NNCZ rondt aan het einde van de week de voorbereidende werkzaamheden af. Er zijn vanaf dat moment meer dan 40 horecamedewerkers werkzaam binnen de organisatie. De komende tijd wordt binnen de NNCZ nagedacht over uitbreiding van inzet en ondersteuning van (horeca)medewerkers wanneer er meer discontinuïteit (dreigt) te ontstaan in de dienstverlening.