Samen van waarde

Hartverwarmende acties voor bewoners

Vorige week ontvingen alle bewoners van het Jannes van der Sleedenhuis Wolfsbos een bloemetje van het Miniatuurtje in Noordscheschut. Jannie Schonewille, een medewerker van het Jannes van der Sleedenhuis Wolfsbos, wilde de bewoners graag een hartverwarmertje geven. Sinds vorige week kunnen bewoners geen bezoek meer ontvangen of zelf de deur uit gaan, een steuntje in de rug is dus van harte welkom. Aanvankelijk wilde Jannie voor haar eigen groep waar ze werkzaam is in het woonzorgcentrum een bloemetje kopen. Ze vertelde Pim Boer van het Miniatuurtje over haar plannen waarop Pim Boer gelijk enthousiast aanbood om alle bewoners gratis een bosje tulpen aan te bieden. Pim Boer; ‘Hopelijk krijgt dit gebaar een domino effect en worden alle bewoners in verzorgings- en verpleeghuizen verrast met een mooi gebaar’.

Dat gebaar kwam dit weekend al snel van groep 5 van de Titus Brandsmaschool in Hoogeveen. De leerlingen van die groep maakten samen ruim 125 ansichtkaarten met een hartverwarmende groet voor bewoners van de woonzorgcentra van de NNCZ. De kaarten zijn inmiddels 24 uur in quarantaine geweest om eventuele besmetting te voorkomen en worden nu onder de bewoners van de verschillende vestigingen van de NNCZ verspreid.

Bestuurder Roeli Mossel van de NNCZ; ‘Het is prachtig om te zien dat er zo veel mensen zijn die zich in zetten voor anderen. Prachtige tekeningen, bloemen en andere acties steunen nu mensen die kwetsbaar zijn en een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Jannie Schonewille, Pim Boer, leerlingen van groep 5 van de Titus Brandsmaschool en alle anderen die zich inzetten: hartelijk bedankt!’

Deze acties sluiten mooi aan op een andere actie die is gestart in alle vestigingen van de NNCZ. We maken met iedereen die wil aanhaken creatieve ‘kus’sens. Buurtbewoners, vrijwilligers, bewoners en medewerkers haken samen decoratieve kussens die we schenken aan bewoners die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Haakt u ook aan? Alle informatie is te lezen op onze website www.nncz.nl’

Heeft u zelf een actie als steuntje in de rug? Neemt u dan contact op met de afdeling communicatie van de NNCZ. Tel: 0528 200248. Samen met u kijken we naar wat mogelijk en verantwoord is. We zien uit naar uw initiatief.