Samen van waarde

Grote uitbreiding van contracturen en vaste contracten binnen de Noord Nederlandse Coöperatie van Zorgorganisaties (NNCZ)

De afgelopen tijd zien we een toename in het aantal hulpvragen en in complexiteit van de hulpvragen binnen Nederland. Daarnaast is er een snel toenemende arbeidsmarktproblematiek (dreigend tekort aan medewerkers) in onder andere de zorg, inmiddels ook in de noordelijke provincies steeds meer zichtbaar.

Om deze redenen hebben we ons beleid op meerdere manier aangepast. Drie jaar geleden zijn we onder andere gestart met het in veel grotere volumes opleiden van mensen binnen de zorg, hiertoe bestaat de mogelijkheid voor zowel interne als externe kandidaten. We zijn zelfs gestart met een opleiding HBO-V in Hoogeveen in september 2019 met 19 studenten. In februari gaat een tweede groep van start.

We hebben eind 2019 wederom een stap genomen om aantrekkelijker te zijn als werkgever binnen de ouderenzorg in de provincies Groningen en Drenthe. Veel medewerkers hebben inmiddels gebruik gemaakt van het aanbod dat wij ze gedaan hebben;

210 medewerkers hebben een contractuitbreiding gekregen van gemiddeld 4,78 uur per week, in totaal betreft dit een uitbreiding van ruim 1000 uren per week op organisatieniveau!

Ruim 250 medewerkers hebben een aanbod van vaste uren geaccepteerd i.p.v. uren in een zogenaamd min-max contract. Hierdoor hebben medewerkers meer zekerheid in werk en maandelijkse inkomsten.

Bijna 150 medewerkers hebben een vast contract ontvangen ter vervanging van hun tijdelijke contract.

Daarnaast hebben we voor het derde jaar op rij, door extra inkomsten vanuit de landelijke overheid, onze personeelsformatie opgehoogd binnen de woongroepen van onze woonzorgcentra. Hiermee kunnen we o.a. de gegroeide complexiteit van de zorgvraag opvangen en betere persoonlijke- en professionele zorg bieden. Inmiddels zijn er binnen de NNCZ al meer dan 1100 medewerkers werkzaam.

De NNCZ wil, evenals vele andere zorgorganisaties, met o.a. deze toegepaste beleidswijzigingen voor nu en in de toekomst bijdragen aan een duurzame oplossing voor de toenemende zorgvragen. Het zijn van een aantrekkelijke werkgever die zekerheden biedt voor de langere termijn is hiervan een onderdeel!