Samen van waarde

Expositie quilts in het Jannes van der Sleedenhuis Wolfsbos

In de maanden april, mei en juni exposeert Henny Huijgen uit Hoogeveen een deel van haar in de loop van de jaren ontstane quilts in het NNCZ Jannes van der Sleedenhuis Wolfsbos.

Na jarenlang met andere creatieve uitingen bezig te zijn geweest werd Henny rond 1990 “gegrepen” door het quilten, en dat is tot op de dag van vandaag haar passie.

Het quilten (spreek uit “kwilten”) van nu is in de 19de eeuw ontstaan uit het maken van doorgestikte dekens door emigranten naar de Verenigde Staten: 3 lagen stof, de onderkant, de vulling en de top. En dat daarna op elkaar genaaid, door te quilten of door te pitten.

Haar allereerste quilt was een zogenaamde “log cabin” in rose en blauw. Daarna volgden cursussen en workshops, en dat doet ze nog steeds om zich verder te ontwikkelen in vormen en kleuren. Vanaf de oprichting in 1992 is Henny actief lid van de “Quiltgroep de Weide”.

In de loop van de jaren heeft Henny op diverse locaties in Hoogeveen en daarbuiten haar quilts aan de buitenwereld gepresenteerd.

U bent van harte welkom om de expositie te bekijken aan de Valkenlaan 5 in Hoogeveen.