Samen van waarde

Dorp opent eigen woonzorgcentrum in Vledder  

Vrijdag 16 juli heeft het dorp Vledder Woonzorgentrum De Borgstee officieel geopend. Het woonzorgcentrum is al een aantal maanden in gebruik. De opening was voor genodigden van het dorp, geïnteresseerden hadden de mogelijkheid om het via een live verbinding te volgen. 

Karin Kalverboer (directeur Zorg Innovatie Forum), Roeli Mossel (bestuurder NNCZ) en Harold Dijkgraaf (voorzitter Stichting Onderdak Vledder) omschreven de totstandkoming van de Borgstee en hoe bijzonder het initiatief is. Ook werd de burgerkracht benadrukt, het op een andere manier kijken naar het leveren van zorg en de vele samenwerkingen die tot dit resultaat hebben geleid.  

Aan initiatiefnemer en oud-voorzitter van Dorpsbelang Vledder Cees Hesse was de eer een gedenksteen te onthullen bij de ingang van De Borgstee. Op het plein voor De Borgstee werd het kunstwerk ‘Burgerkracht’ onthuld door bewoner Lida Take. In het kleurrijke kunstwerk zijn de thema’s zorgen ‘voor en met elkaar’, ‘samen’, ‘verbinding’, ‘zo lang mogelijk op eigen benen staan’ en ‘iedereen is welkom’ verwerkt. Uitgangspunten waar de initiatiefnemers van De Borgstee veel waarde aan hechten 

Virtuele rondleiding door De Borgstee  

Ben je benieuwd hoe De Borgstee eruitziet? Bekijk dan de virtuele tour op de website van de NNCZ: https://woonzorgcentrumdeborgstee.virtualtour.nu/ 

Over De Borgstee 

Het woonzorgcentrum beschikt over 16 zorgappartementen voor intensieve zorgverlening en ondersteuning en 3 appartementen voor kort verblijf, bijvoorbeeld voor herstel na een ziekenhuisopname of om ziekenhuisopname te voorkomen. De koopappartementen zijn voor de mensen die zelfstandig willen wonen, maar zorg kunnen ontvangen zodra de behoefte er is. De belangrijkste insteek van De Borgstee is zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen in de vertrouwde omgeving zodat mensen hun eigen leefwijze kunnen voortzetten. 

Op verzoek van de inwoners van Vledder biedt de NNCZ verschillende vormen van dienstverlening. Van gezamenlijke activiteiten en handige diensten tot specialistische zorg en behandeling. Alle vormen zijn gericht op of zo lang mogelijk thuis kunnen wonen of op 24-uurs zorg in het woonzorgcentrum De Borgstee. Binnen de organisatie is erg veel vertrouwen in wat burgers zelf kunnen, de zogenoemde ‘burgerkracht’.