Samen van waarde

Continuïteit zorgverlening Hospice Vredeborgh gewaarborgd

Op 1 januari 2023 neemt de Noord Nederlandse Coöperatie van Zorgorganisaties (NNCZ) de professionele zorgverlening voor de gasten van Hospice Vredeborgh in Leek over van de huidige aanbieder. De huidige aanbieder wil zich hiervan terugtrekken, waardoor er een nieuwe zorgverlener gezocht moest worden. 

Het bestuur van Stichting Hospice Vredeborgh en de NNCZ zijn verheugd te kunnen melden dat ze overeengekomen zijn te gaan samenwerken. Roeli Mossel, bestuurder NNCZ; ‘we zijn blij dat we dit burgerkrachtinitiatief met onze professionele inzet kunnen ondersteunen. Hierdoor blijft een erg mooie voorziening voor Leek en omgeving behouden en kunnen mensen in de laatste fase van hun leven, indien het thuis niet meer gaat, op een fijne manier opgevangen worden.’ 

De NNCZ heeft zich in de gemeente Westerkwartier eerder ook verbonden aan de inwoners van Grijpskerk. De professionele zorgorganisatie werkt met hen samen in Woonzorgcentrum de Nieuwe Wierde, heeft met het dorp het MFC de Nieuwe Wierde en biedt thuiszorg aan in Grijpskerk en omgeving.