Samen van waarde

Aanscherping in bezoekregeling woonzorgcentra NNCZ provincie Groningen

Inmiddels zijn in meerdere woonzorgcentra in de provincie Groningen besmettingen met de Britse variant van het Covid-19 virus geconstateerd. Over dit virus is bekend dat dit zich zeer snel verspreid en mensen er vaker ziek van worden en ook zieker van worden. 

Als preventiemaatregel wordt daarom de bezoekregeling per direct aangepast naar één bezoeker per cliënt per week tot nader bericht (ongeacht leeftijd bezoeker). Uiteraard is in individuele situaties in overleg maatwerk mogelijk. Wij gaan ervan uit dat de eerste contactpersoon van de bewoner zorgt voor afstemming van het bezoek.  

Het blijft belangrijk om alert te zijn om besmettingen te voorkomen. We drukken iedereen nogmaals op het hart voorzichtig te zijn. Wanneer u zelf klachten ervaart – in welke vorm dan ook – vragen wij u bezoek aan het woonzorgcentrum uit te stellen. 

Zijn er bijzonderheden of onduidelijkheden, dan kunt u zich wenden tot onze medewerkers of de gebiedsleidinggevende. Voor vragen aan de NNCZ betreffende het coronavirus is het  volgende telefoonnummer tijdens kantooruren beschikbaar; tel.nr.: 0800-7076. Ons reguliere nummer 0528-200200 blijft uiteraard 7x24u beschikbaar voor alle andere vragen.  

We blijven onze berichtgeving over het coronavirus actualiseren op www.nncz.nl.