Samen van waarde

29/03/2020 Besmetting Coronavirus

29/03/2020  

Besmetting Coronaviru 

Bij één van onze cliënten in het Woonzorgcentrum Jannes van der Sleedenhuis De Wolfsbos in Hoogeveen is een besmetting met het Coronavirus vastgesteld. De eerste besmetting met het Coronavirus binnen de NNCZ is hiermee, zeer spijtig, een feit. 

Protocol in werking 

De betreffende cliënt werd sinds het vermoeden van de besmetting volgens RIVM-protocol verzorgd. De cliënt is in quarantaine en de zorgmedewerkers hebben strikte regels qua beschermende middelen en hygiënevoorschriften in acht genomen. De betreffende afdeling is gesloten en alleen toegankelijk voor een klein vast team van medewerkers. 

Wat betekent dit voor familie of naaste 

Wij proberen de dagelijkse gang van zaken voor alle cliënten in De Wolfsbos en op de betreffende afdeling zo veel als mogelijk doorgang te laten vinden, ook als er een vermoeden of besmetting is geconstateerd. Echter houden we ons strikt aan de regels van het RIVM. Het is belangrijk dat overige cliënten en onze medewerkers zo min mogelijk kans op besmetting lopen. Het volgen van het protocol betekent dat ook medewerkers en overige cliënten regelmatig gecheckt worden op hun gezondheidssituatie. 

Zorgvuldig 

De NNCZ gaat zeer zorgvuldig om met cliënten en medewerkers in deze onrustige tijden. We monitoren in afstemming met de GGD en het RIVM de landelijke ontwikkelingen. Het RIVM en het kabinet nemen regelmatig landelijke maatregelen rondom het coronavirus. Uiteraard volgen we bij de NNCZ deze maatregelen strikt op. Samen proberen we de piek in het aantal besmettingen te voorkomen en houden we de samenleving (en vooral de zorg) draaiende.  

Actuele informatie op onze website 

De actualiteit rondom het coronavirus gaat erg snel. Wij publiceren alle ontwikkelingen direct op deze website te plaatsen. Als het om een vermoeden of besmetting van een cliënt gaat, informeren wij de betreffende familie of naaste uiteraard persoonlijk. 

Telefoonnummer voor vragen 

Wij kunnen ons voorstellen dat er vragen zijn. Speciaal voor familie en naasten hebben wij een telefoonnummer geopend: 0800-7076. Familie en naasten en anderen met vragen over het Coronavirus binnen de NNCZ kunnen hier elke dag tussen 8.00 – 20.00 uur naar toe bellen. Wij proberen vragen zo goed mogelijk te beantwoorden en eventuele bezorgdheid en onrust daar waar dat mogelijk is weg te nemen. 

Ons reguliere nummer (0528- 200200) blijft uiteraard 7x24u beschikbaar voor alle andere vragen.