Samen van waarde

13/10/2020 aanvullende maatregelen coronavirus

We worden geconfronteerd met een toenemend aantal positief geteste mensen, ook in het noorden van Nederland. Onder onze cliënten zijn nog geen besmettingen met het Covid-19 virus ontstaan, onder medewerkers helaas wel. In verband met de toename van het aantal besmettingen, dragen vanaf 12/10/2020 zowel medewerkers als bezoekers in onze woonzorgcentra een mondneusmasker. Ook als het contact (zorg of bezoek) buiten de 1,5 meter plaatsvindt. Wanneer 1,5 meter niet gehanteerd kan worden, worden er ook handschoenen gebruikt, ook door bezoek. Bezoek zorgt zelf voor een mondneusmasker (en indien nodig handschoenen). Daarnaast vragen we u verstandig met bezoek om te gaan zodat we samen de verantwoordelijkheid nemen voor uw gezondheid en die van uw naasten en de professionals. Grote groepen en veel bezoek tegelijkertijd is niet verstandig. Heeft u zelf klachten, blijft u dan thuis en stel het bezoek aan uw familie of naaste dan uit. 

Laten we er samen vooral voor zorgen dat we het aantal besmettingen weten te beperken. Voordat u op bezoek gaat, bedenkt u dan bijvoorbeeld goed of er risico’s ontstaan door het bezoek door bijvoorbeeld besmettingen in uw omgeving of toch lichte klachten bij uzelf. Daarnaast vragen wij opnieuw alertheid voor de al geldende maatregelen.  

  • Was uw handenregelmatig;
  • Hoest en nies in de binnenkant van deelleboog;
  • Schud geen handen;
  • Gebruik papieren zakdoekjes;
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen;
  • Vermijd drukte; 
  • Gaat u niet op bezoek indien u klachten heeft (verkouden zijn, hoesten, keelpijn, koorts, etc.).

Zijn er bijzonderheden of onduidelijkheden, dan kunt u zich wenden tot onze medewerkers of de gebiedsleidinggevende. Voor vragen aan de NNCZ betreffende het coronavirus is het volgende telefoonnummer beschikbaar; tel.nr.: 0800- 7076. Ons reguliere nummer 0528-200200 blijft uiteraard 7x24u beschikbaar voor alle andere vragen.